Rus Tarım Heyetinin İzmir Temasları

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı heyeti, İzmir'deki seralar ve paketleme tesislerindeki incelemesini tamamladı.

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor) heyetinin, İzmir'deki kabak, biber ve marul üretilen seralar ve paketleme tesislerinde yaptığı incelemeler tamamlandı.

Bayındır ve Menderes ilçelerinde kabak, bal kabağı, aysberg marul ve biber gibi ihraç ürünlerinin yetiştirildiği seralarda dikim safhasından hasada kadar olan süreçteki çalışmaları inceleyen heyet, ürünün paketleme ve nakli konusunda da bilgiler aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Yunus Bayram, İzmir'deki incelemelerin verimli geçtiğini kaydetti.

Rusya'dan gelen talep üzerine dün Antalya bugün İzmir'deki tarım işletmelerini gezdiklerini, İçel programıyla kabak, biber ve marul konusunda bir raporun şekilleneceğini ifade eden Bayram, heyetin bitki sağlığı faaliyetleri ve karantina önlemlerini yerinde görmek istediğine işaret etti.

Bayram, kabak, biber ve marulda ihracat izni verilmesi noktasında etkili olacak bir rapor hazırlandığını, burada hazırlanacak raporun üst makamlara sunulacağını, uygun görülmesi halinde ihracatın başlaması açısından olumlu bir adım atılmış olacağını dile getirdi.

Kaynak: AA