Mersin'deki Cinayet

Akdeniz ilçesinde bir kişinin Suriyeliler tarafından bıçakla öldürülmesini bahane ederek toplanan grup, bölgede yaşayan Suriyeli ailelere saldırdı 7 kişinin yaralandığı kavgada, olayı terör örgütü provokasyonuna çevirmek istedikleri iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı.

İçel'de Suriyeliler tarafından bir kişinin bıçakla öldürülmesinin ardından çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. Kavgaya karışan 11 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, dün merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'nde Hanifi H'nin (24) öldürülmesinden sonra bu olayı bahane ederek toplanan grup ile bölgede yaşayan Suriyeliler arasında kavga çıktı.

Söz konusu grubun Suriyelilere saldırması üzerine taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 7 kişi yaralandı, 2 iş yeri ile 3 araçta hasar oluştu.

Olayın terör örgütü sempatizanlarının provokasyon girişimi olduğunun belirtilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

Kavgada yaralanan 7 Suriyeli, çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Polis ekipleri, dağılmaları yönündeki uyarıyı dikkate almayan ve saldırıya karıştığı belirlenen 11 kişiyi gözaltına aldı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de olay yerine gelerek bilgi aldı. Mahalledeki vatandaşlarla sohbet ederek sakin olmalarını isteyen Şahne, provokasyonlara gelinmemesi uyarısında bulundu.

Şüpheliler, İçel Şehir Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Polisin mahalledeki tedbirleri sürüyor.

Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'nde yaşayan Hanifi H. ile Suriyeli bir aile arasında dün çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Kavgada bıçaklanan Hanifi H. hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra gerginlik yaşanan mahallede, kavgaya karışan Suriyeli aileden 7 şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına almıştı.
Kaynak: AA