İzmir'deki FETÖ/PDY Davası

Terör örgütüne finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında iş adamı, bürokrat ve avukatların da bulunduğu 63 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında iş adamı, bürokrat ve avukatların da olduğu 63 sanığın yargılanmasına bazı tanıkların dinlenilmesiyle devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan 17 sanık ile avukatları hazır bulundu.

Tanık M.D, Altınordu Spor Kulübü'nde daha önceden yöneticilik yaptığından sanıklar Bülent E. ile Mustafa B'yi tanıdığını, Mustafa B'nin FETÖ/PDY ile bağlantısını bildiğini belirterek, kendisini de örgütün sohbet toplantılarına ısrarla davet ettiğini ancak kendisinin bu davetlerin hiçbirine gitmediğini iddia etti.

Kurban parası adı altında kendisine de o dönemki yöneticilere de Mustafa B'nin talepte bulunduğunu ancak kendisinin yardımda bulunmadığını, bu paraları isterken 'Fetullah Gülen Cemaati' diye tabir edilen yapı için istediğini açıkça söylediğini ileri süren M.D, iş adamı olması nedeniyle örgütün kendisinde para istemesine rağmen bu talebi yerine getirmediğini anlattı.

M.D, Mustafa B'nin yanında 3 avukatla katıldığı bir yönetim kurulu toplantısında, örgütün Afrika'daki bir okulu için 300 bin lira talep ettiğini öne sürerek, gerekli görülmesi halinde Mustafa B ile ilgili detaylı bir yazılı açıklamayı mahkemeye sunabileceğini söyledi.

Tanık M.K, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan eski Özel Yamanlar Kolejinde eğitim gören kızı nedeniyle firari sanık Ömer K'yı tanıdığını, bu kişinin kurban parası adı altında para istediğini, birkaç kez bu talebe cevap verdiğini ifade ederek, bunun dışında örgüte herhangi bir yardımda bulunmadığını ileri sürdü.

Tanık Ş.E. ise örgütle bağlantılı olduğunu düşündüğü sanık Mustafa B'nin ağabeyini FETÖ/PDY'ye kazandırmak için çaba sarf ettiğini iddia ederek, ağabeyinin zaman zaman örgütün sohbetli toplantılarına gittiğine şahitlik ettiğini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

- Olay ve iddianame

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 18 Aralık 2015'te İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonunda, haklarında yakalama kararı bulunan ve aralarında iş adamları, bürokratlar ve avukatların da yer aldığı 63 kişi gözaltına alınmıştı.

Olayı soruşturan İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, 63 şüpheli hakkında 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' ve 'Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' gibi suçlamalarla İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açmıştı.
Kaynak: AA