Gaziosmanpaşa Meydanı Spor Salonuna Dönüştü

Gaziosmanpaşa Meydanı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Gençlik Festivali” havadan görüntülendi. Yüzlerce gencin aynı anda spor yaptığı festivalde çocuklar ve gençler doyasıya eğlendi. Oyun alanlarını ziyaret ederek, gençlerin oyununa eşlik eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Etkinliklerimiz 19 Mayıs gününe kadar sürecek" dedi.

Gaziosmanpaşa Meydanı Spor Salonuna Dönüştü
Gaziosmanpaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gaziosmanpaşa Meydanı’nda 4 gün sürecek “Gençlik Festivali” organze etti. Festivalin açılış törenine, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, milli sporcular ve çok sayıda genç katıldı.

Başkan Usta’nın ok atışıyla başlayan festival, basketbol ve voleybol turnuvalarının düzenlenmesiyle devam etti. Turnuvalar sırasında genç sporcular havadan drone ile görüntülendi. Yüzlerce sporcunun havadan çekilen görüntüleri karnavalı andırırken, Gaziosmanpaşa Meydanı bir spor salonuna dönüştü.

Gençlik Festivali; bilim, sanat ve spor olmak üzere 3 dalda gerçekleştiriliyor. Spor dalında, basketbol, voleybol, tekvando, karate, masa tenisi, badminton, kick boks, güreş, okçuluk, sek sek , mas güreşi ve muay thai müsabakalarında milli sporcular ile amatör sporcular beraber yarışıyor. Sanat branşı kapsamında çeşitli oyunlar gençler tarafından sahnelenirken, halk oyunları, resim sergileri, seramik boyama çalışmaları, tezhip ve ebru yapılıyor. Bilim alanında genç mucitlerin yarıştığı bilimsel yarışmalar düzenleniyor.

“Şölenimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na kadar devam edecek”

Etkinlik alanında çocukları ziyaret eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle başlatmış olduğumuz gençlik şöleninde öğrencilerimize yönelik bir çalışma başlattık. Bütün spor dallarıyla ilgili burada çocuklarımızın başarılarını test ediyoruz. Lise öğrencilerimizin kendilerinin uğraştıkları spor dallarıyla ilgili yarışmalar düzenliyoruz. Basketbol, voleybol, masa tenisi sporlarında yetenekli olan çocuklarımızı burada yarıştırmak suretiyle dereceye girenlere ödüller veriyoruz. Bunu geleneksel hale getirdik. Geçen yıl yine burada gençlerimizle birlikte 3 gün süren bir spor şöleni adında gençlik festivalimiz olmuştu. Bu yıl da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına kadar bu şölenimiz devam edecek” diye konuştu.



“Muay Thai’de Dünya Şampiyonu Bediha Taçyıldız da gençleri ziyaret etti”

Muay Thai’de Dünya Şampiyonu olan Düzce Üniversitesi öğrencisi Bediha Taçyıldız da etkinliğe katılarak gençlik şölenindeki çocuklara destek oldu. Taçyıldız, "Yaklaşık 3 gün önce Belarus’tan döndük. Muay Thai Dünya Şampiyonasından. 67 kiloda kendi kategorimde şampiyon oldum. Her sene alttan gelen sporcu kardeşlerimize destek olmak için bu tür etkinliklere katılıyoruz. Örnek olabiliyorsam ne mutlu bana” dedi.

Kaynak: İHA