DPÜ'de 'Engelsiz Bahar Şenliği'

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Engelsiz Üniversite Birimi tarafından 'Engelsiz Bahar Şenliği' düzenlendi.

Üniversitenin Evliya Çelebi Yerleşkesi'ndeki etkinlik, yerleşke içinde belirlenen alanda ağaç dikimi ile başladı.

Etkinliğe katılan çocuklar, üniversiteli abla ve ağabeyleri eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörü Ali Osman Altınay, etkinlikle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen çeşitli etkinliklerden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Engelli bireyleri sosyal hayata katmak adına zaman zaman etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Altınay, şöyle konuştu:

'Engelsiz Üniversite Birimi olarak ilimizde yaşayan engellilerimize üniversitemizin engelsiz üniversite odluğunu göstermek ve engellilerimizi üniversitemizde ağırlamak istedik. Bugün burada engelli öğrencilerimizle birlikte eğleniyoruz. Müzik Topluluğumuz tarafından müzik dinletisi sunuluyor. Öğrenci arkadaşlarımız engelli misafirlerimize yönelik birçok eğitici ve eğlendirici oyunları birlikte oynuyorlar. Amacımız engellilerimize hoşça vakit geçirtmek. İnşallah misafirlerimiz buradan memnun ayrılırlar.'

Etkinlik sayesinde engellilere yönelik yaptıkları çalışmaların varsa eksiklerini de tespit edip yeni düzenlemeler yaptıklarını da kaydeden Altınay, etkinliğe katılan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Engellilere özel eğitim veren okullarda eğitim gören öğrenciler, engellilerle ilgili faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilci ve üyelerinin katıldığı etkinlik, ikramlar ve hediyelerin sunulmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA