Esnaflar Şenlikte Buluştu

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mutlu: 'Esnaf bulunduğu bölgenin her şeyidir. O ekonomiye canlılık verir. Bir kentin nasıl olduğunu anlamak istiyorsanız o bölgenin nabzını tutan esnafına sorun'

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, esnafın ekonomiye canlılık verdiğini ve kentin nabzını tuttuğunu söyledi.

Çeşmealtı'nda bir kafede gerçekleşen 'Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Esnaf Şenliği'nin ikincisinde konuşan Başkan Mutlu, esnafın toplumun bel kemiği olduğunu belirterek, 'Esnaf ve sanatkarlarımız bulunduğu bölgelerdeki insanların da desteğini alarak o bölgeye katkı sunan insanlardır. Esnafın olduğu yerde hayat vardır. Esnaf toplumun bel kemiğidir. Esnaf bulunduğu bölgenin her şeyidir. O ekonomiye canlılık verir. Bir kentin nasıl olduğunu anlamak istiyorsanız o bölgenin nabzını tutan esnafına sorun.' dedi.

Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise esnafın toplumun sağduyusu olduğunu kaydetti.

Demiryürek, 'Bir memleketin ahalisinin ne durumda olduğunu en kolay, en net esnaftan öğrenebilirsiniz. O yüzden görev yaptığım her yerde hem bir baba meslektaşı hem de toplumun barometresi olmalarından dolayı esnafla her zaman hasbihal etmeye çalıştım.' dedi.

Anneler Günü ilgili de açıklama yapan Demiryürek, görev nedeniyle annesinin yanından uzakta olduğunu, bu yüzden Anneler Gününü kendine en yakın hissettiği şehit anneleri ile kutladığını sözlerine ekledi.

Etkinlik Urla Esnaf Odası’na kayıtları 30 seneyi geçen kıdemli esnaf ve sanatkarlara teşekkür plaketlerinin verilmesi ile sona erdi.
Kaynak: AA