Artvin Tarihi Kentler Birliğine Hazırlanıyor

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yerel yönetimler ile meslek ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek kentlerin tarihi, kültürel ve doğal dokusunun gelecek nesillere aktarılması ve tanıtımının yapılmasına öncülük yapan Tarihi Kentler Birliğine üye olmak için gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi.

Kocatepe, Tarihi Kentler Birliği (TKB) Danışma Kurulu Başkanı ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB Danışma Kurulu Üyesi Dr. Asım Güzelbey ve ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Mimar Erdem Güven'i makamında kabul etti.

Sözen, TKB hakkında bilgi vererek, Artvin'in de üye olmasını arzuladıklarını söyledi.

Sözen, Avrupa Tarihi Kentler ve Bölgeler Birliği'nde, Türkiye'nin de temsilini güçlü ve etkin şekilde sağlamak üzere tarihi kentlerin bir araya getirilmesi ve bu kentler arasında kentsel, kültürel ve doğal mirasın bir ortak miras anlayışıyla korunması ve yaşatılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Kocatepe ise Artvin'in tarihi eserler konusunda zengin bir kent olduğunu, bu dokuyu korumaya çalıştıklarını vurgulayarak, Tarihi Kentler Birliği üyeliğinin Artvin'e güç katacağını söyledi.

Kocatepe, ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür ederek, Sözen'e Artvin fotoğrafı baskılı taş plaket hediye etti.

Kaynak: AA