'Artık Çalışma Zamanı Geldi'

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar: 'Üretim Reform Paketi ve devamında hazırlanmasını beklediğimiz kapsamlı bir teşvik paketi ve reformlar, üretimin sürdürülebilirliğini dolayısıyla Türkiye’nin sağlıklı büyümesini ve kalkınmasını hızlandıracaktır'.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün detaylarına ilişkin bilgi verdiği Üretim Reform Paketi'nin ve devamında hazırlanmasını bekledikleri teşvik paketi ve reformların Türkiye'nin sağlıklı büyümesini ve kalkınmasını hızlandıracağını bildirdi.

Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, reel sektör temsilcileri olarak Üretim Reform Paketi için Bakan Özlü’ye teşekkür ettiklerini, 77 maddenin henüz son halini bilmediklerini ancak kamuoyu ile paylaşılan kısmı kadarı için yaptıkları değerlendirmede sanayiciyi destekleyen adımların atılmış olmasını çok önemsediklerini belirtti.

Elektrik tüketimlerinden yüzde 2’lik TRT payının kaldırılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Yorgancılar, emlak vergisinin kaldırılması, şehir içinde kalan sanayi sitelerinin taşınması, OSB’lerin demiryolları ile bağlanması için çalışılacak olmasının, kendilerinin de talepleri arasında yer aldığını hatırlattı.

Yorgancılar, yerli üreticiye fiyat avantajının yüzde 25 oranında sağlanmasının zorunlu hale getirilmesini istediklerini, bu oranın yüzde 15'de bırakıldığını belirterek, bunun artırılması için talepte bulunacaklarını ifade etti.

Gerek bürokratik zorluklar açısından gerekse katlanmak zorunda oldukları maliyetler açısından üretimden, ticaret ve hizmetler sektörüne bir geçiş olduğunu gördüklerini bildiren Yorgancılar, şunları kaydetti:

'O nedenle, Üretim Reform Paketi ve devamında hazırlanmasını beklediğimiz kapsamlı bir teşvik paketi ve reformlar, üretimin sürdürülebilirliğini dolayısıyla Türkiye’nin sağlıklı büyümesini ve kalkınmasını hızlandıracaktır. İçeride ve küresel ekonomide yaşanan olumsuzluklardan ötürü yeterince vakit kaybettiğimizi ve artık çalışma zamanının geldiğinin altını bir kez daha çizmek isterim.'
Kaynak: AA