Dönüştürdüğü Otomobilleri Dünyaya 5 Katı Fiyatla Satıyor

DizaynVip Yönetim Kurulu Başkanı Malkoç: 'Dönüştürdüğümüz otomobillere artı değer kazandırıyoruz. Örneğin MercedesBenz'in kendi ürettiği standart bir aracı değiştirip dönüştürdükten sonra yaklaşık 5 kat fiyatına aynı ülkeye ve dünyaya satabiliyoruz' 'Otomobil dönüşümü için 'Made in Turkey' imzasıyla 3 bin 600'ün üzerinde parça üretiyoruz ve bunları araçlar üzerine montajlı olarak gönderiyoruz' 'Biz otomobil de üretebilecek güçte bir ülkeyiz. İnanın değiştirip dönüştürmek sıfırdan yapmaktan daha zordur'

MÜCAHİD EKER - Otomobil dönüşümünde dünya markası haline gelen DizaynVip, standart bir aracı özel tasarım ve teknolojiyle donatarak dünyanın dört bir yanına yaklaşık 5 katı fiyatla satıyor.

DizaynVip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç'un ilkokuldan sonra araba tamirhanesindeki çıraklığı sırasında yapmaya başladığı mucitlikler onu dünya markası araçların dönüşümünü yapan bir şirket kurmaya kadar taşıdı.

Malkoç'un 1992'de kurduğu DizaynVip, bugün otomobiller üzerinde el yapımı işçilikle en yeni teknoloji ve tasarımları uygulayan ve dünya çapında bilinen bir şirket olarak yoluna devam ediyor.

Bugüne kadar yurt dışında 100'ün üzerinde fuara katılan DizaynVip, Avrupa'dan 'en iyi otomobil tasarımı', ABD'den ise 'otomobil tasarımında teknolojiyi en iyi kullanan firma' ödüllerinin sahibi oldu.

Erbakan Malkoç, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, dünya genelinde 7 ana distribütörle 35 ülkeye ulaştıklarını belirterek, otomobil dönüşümü için 'Made in Turkey' imzasıyla 3 bin 600'ün üzerinde parça ürettiklerini ve bunları araçlar üzerine montajlı olarak gönderdiklerini anlattı.

Bir marka yaratmak ve katma değerli ihracat gerçekleştirmenin önemini vurgulayan Malkoç, Türkiye'de kilogram başına ortalama 1,4 dolar düzeyinde ihracat yapılırken, DizaynVip'in ürünlerinde bu rakamın 250 doların üzerine çıktığını söyledi.

Malkoç, 'Dönüştürdüğümüz otomobillere artı değer kazandırıyoruz. Örneğin Mercedes-Benz'in kendi ürettiği standart bir aracı değiştirip dönüştürdükten sonra yaklaşık 5 kat fiyatına aynı ülkeye ve dünyaya satabiliyoruz.' diye konuştu.

- Dönüşüm maliyeti 400 bin avroyu bulabiliyor

Erbakan Malkoç, Mercedes-Benz araçlarına uyguladıkları dönüşümün marka tarafından da onaylandığını ve 'Van Partner by Mercedes-Benz' sertifikasıyla iş birliği yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Mercedes-Benz otomobillerinin far ampülünü değiştirseniz araç garantiden çıkar. Oysa biz aracı başından sonuna değiştirip dönüştürüp dünyanın her yerine Mercedes-Benz'in garantisi ve onayıyla satıyoruz. Bu yetkiyle Mercedes-Benz bize 'Siz bizim kalite standartlarımıza göre üretim yapıyorsunuz. Bunu da bizim ismimizle dünyaya satabilirsiniz' diyor.'

Malkoç, bir aracı dönüştürmenin maliyetinin, istenilen özelliklere göre değişmekle birlikte 50 bin avrodan 400 bin avroya kadar ulaşabildiğini aktardı.

Standart bir aracı dünyanın en en iyi otomobillerine rakip, hatta onların üzerine çıkacak hale getirdiklerini anlatan Malkoç, her aracın dönüşümünün müşteriye özel siparişle yapıldığını dile getirdi.

Şu anda yılda 300 araç dönüştürebilme kapasiteleri bulunduğunu ama bunu 500'e kadar çıkarabilecek altyapıya sahip olduklarını bildiren Malkoç, Türkiye ve dünyada siyaset, spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin müşterileri arasında bulunduğunu söyledi.

Malkoç, bir aracın tasarımından teknolojisine, koltuğundan tavanına, elektroniğinden yazılımına, üretimden montajına kadar tüm dönüşüm süreçlerinin tamamen yerli kabiliyetlerle kendileri tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

- 'Araç dönüşümünde sınır yok'

Araçlara tablet teknolojisini 2009 yılında uyguladıklarını hatırlatan Malkoç, şöyle devam etti:

'O zaman tablet ve telefonla araçları kontrol ediyorduk. O teknoloji bile ABD'de dünyanın en iyi teknoloji ödülünü aldı ama biz bugün otomobillere sesli komut verme noktasındayız ki bunu da 2015 yılında tanıttık. Bugün artık biz otomobillerle duygusal bağ kuruyoruz. Otomobillerle konuşuyoruz. Konuşmakla da kalmayıp artık cevap alıyoruz. Otomobilin yanına geldiğinizde 'Hoş geldiniz' diyerek kapınızı açabiliyor. Ya da 'Çok yorgunsunuz, koltuk masajınızı açmamı ya da size kahve yapmamı ister misiniz?' diye soruyor. Bunun yazılımı da kartı da düşüncesi de tasarımı da uygulaması da tamamen bize ait.'

Malkoç, araç dönüşümünün sınırları olmadığını belirterek, 'Dünya kurulduğu günden bu yana gelişiyor. Biz Müslümanlar olarak da şunu bilmeliyiz ki dinimiz bir günü diğer gününe eşit olan insanın zararda olduğunu söylüyor. Dolayısıyla biz her gün iyileşmek, gelişmek, yenilik bulmak ve kendimizi ileriye götürmek zorundayız. Bizim şirketimizde de herkesin her gün bir noktayı geliştirme mecburiyeti var.' yorumunu yaptı.

Bu dönüşüm işinin yerli bir otomobil üretimine kadar varıp varmayacağına ilişkin soruya Malkoç, 'Türkiye için otomobil üretimi hayal değil. Artık önceliğimize aldıysak biz otomobil de üretebilecek güçte bir ülkeyiz. İnanın değiştirip dönüştürmek sıfırdan yapmaktan daha zordur.' yanıtını verdi.

Bir ülke için ekonomiyi canlı tutmanın, üretmenin, değer katmanın yolunun siyasi istikrardan geçtiğini vurgulayan Malkoç, 'Bugün itibarıyla ülkemizin ciddi anlamda önü açılmıştır. İnşallah siyasi istikrarımız çok iyi olacaktır. Biz iş adamları olarak çok umutluyuz.' dedi.

Malkoç, 'Otomobil kolay bir sektör değil. Hele dünyanın en büyük markasını değiştirip dönüştürüp dünyaya satma hedefinde iseniz işiniz hiç de kolay değil. İnşallah ülkemizdeki tüm şirketler, tüm iş insanları, tüm sanayiciler Türkiye'yi hak ettiği noktaya bir an önce ulaştırır.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA