3. İstanbul Çocuk Maratonu Koşuldu

Maltepe Sahil Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen maratona çok sayıda çocuk aileleriyle katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul'un düzenlediği 3. İstanbul Çocuk Maratonu, Maltepe Sahil Şehir Parkı'nda koşuldu.

Maratona, farklı yaşlarda, aralarında 15 Temmuz şehitlerinin çocuklarının yer aldığı çok sayıda çocuk katıldı.

Erken saatlerde maraton alanında kayıtları alınan çocuklar, daha sonra ısınma hareketleri yaptı.

Maraton kapsamında 10-13 yaş grubundaki çocuklar 250'şerli 6 grup halinde 900 ve bin 500 metre koştu. 0-3 yaş grubu çocuklar ise aileleriyle 300 ve bin 500 metrelik parkurda yarıştı.

Maraton sonunda tüm çocuklara madalya, sertifika ve hediye kuponları verildi. Çocuklar sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, maratona on bin çocuğun katıldığını söyledi.

Bugün velileriyle birlikte 50-60 bin kişiyi ağırladıklarını belirten Özbayraktar, 'Burada vermek istediğimiz mesaj da asıl olanın spor yapmak olduğudur. Bu yarışların birincisi, ikincisi yok. O yüzdende sloganımız, 'Hoşgeldin şampiyon, katılmak kazanmaktır.'' dedi.

Koşu zinciri oluşturmaya çalıştıklarını aktaran Özbayraktar, şunları kaydetti:

'Sıfır yaştan başlıyor bu organizasyon 14-15 yaşa kadar, yarı maratonda 16 yaş gençlerimiz koşabiliyor. Maratonda da 18 yaş gençlerimiz koşabiliyor. Yani sıfır yaştan başlayıp üst sınırı olmayan koşu zincirimiz var. Çocuklar yeter ki spor kültürünü alsınlar. Bugün festival havasında bir organizasyon yaşıyoruz. Biz 15 Temmuz'u ne unutacağız ne de unutturacağız ve sadece bu organizasyonla değil 15 Temmuz Derneği ile birçok organizasyon yapacağız. Şehit çocuklarının mutluluğu bizim için çok önemli.'
Kaynak: AA