14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü

Malkara'da 14 Mayıs DünyaÇiftçiler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet MeydanıAtatürk Anıtı önünde düzenlenen tören Ziraat Odası, Yağlı Tohumlar Kooperatifi,Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Tarım Kredi Kooperatifi ve Önder Çiftçi DanışmanlıkDerneği çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

Malkara Ziraat Odası Meclis Başkanı Teoman Kesebir, törende yaptığı konuşmada, 'İçindeyiz vebiliyoruz. Bu toprakların Türkiye'yi en gelişmiş ekonomik güçlerinden biriyapacak potansiyeli var. Bu topraklar kendisini sevgiyle işleyenlere bereketinisunmakta cömert. Bu toprakların bereket ve cömertliğini zenginliğe dönüştürme kabiliyetiile tecrübesi de Türk çiftçisinde var. O zenginliği harekete geçirmek için beklenentek şey dün olduğu gibi bugün de toprağın yoramadığı çiftçimize sahip çıkmaktır.14 Mayıs, istikbalini kurtaranların geleceği inşa edenlerin günüdür. İstikbalingüçlü Türkiye'sinde bu topraklara dörtelle sarılıp topraktan değer üretenler ve bu ülkenin bereketine bereket katan çiftçilerimizbu ülkenin en asli unsurlarıdır ve ülkemizin geleceğinin teminatıdır.' dedi.

Malkara HükümetMeydanı Atatürk Anıtı önündeki törensonrasında tebrikleri Oda binasında kabul edildi.

Törende, AK PartiTekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, CHPMilletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer, Emre Köprülü birer kutlama telgrafıgönderdi.

Törene, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı KadirAlbayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Murat Kızıltan, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, daire amirleri, oda ve birlik başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.

Kaynak: AA