TÜ'de Mezuniyet Töreni

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndaki 8 bölümden mezun olan 450 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Mimar Sinan Spor Salonun'daki törende, Edirne'nin köklü bir medeniyete ve eğitim anlayışına sahip olduğunu belirterek, kentte eğitim öğrencilerin şanslı olduğunu ifade etti.

Edirne'de aldıkları eğitimin mezun olan öğrencilere önemli ayrıcalıklar katacağını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

'Burada eğitim gören öğrencilerimiz özellikle hem köklü bir üniversitede eğitim görmenin hem de kadim bir medeniyeti olan şehirde yaşamanın kendileri üzerinde biriktirdiği ve geliştirildiği kültürel değerlerle bugün donanmış bir şekilde hayata başlayacaklar. Eğitim aslında sadece üniversitede alınmış bilgiler değildir. Onun yanında üniversitenin geçmiş kültürle birikimi kurumsal yapısı ve üniversitedeki bir yaşam biçimidir

Bütün farklı inanç ve düşüncedeki insanların ortak yaşama kültürünü geliştirdiği Edirne’deki bu kültürü de aldınız. Çünkü bu kültür dünyada huzur ve barışı sağlayan bir kültür. Başarılı olmayı sağlayan bir kültür. Özellikle sosyal bilimler öğrencileri olarak sizler diğer üniversite ve okullardaki arkadaşlarınızdan daha şanslı ve daha birikimlisiniz. Edirne’deki bu yaşam kültürü sizin hayatınızda ve geleceğinizde size yol gösterecek ve başarınızı arttıracak.'

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da TÜ'nün bölgenin en köklü üniversitesi olduğunu belirterek, mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi.

Kaynak: AA