14 Yıllık Eşine Meslek Öğretti

Bitlis’in Ahlat ilçesinde evli ve iki çocuk annesi Eda Babacan, 14 yıllık eşine anahtarcılık mesleğini öğretmenin mutluluğunu yaşıyor.

14 Yıllık Eşine Meslek Öğretti
Ahlat’ta yaklaşık 4 yıldır anahtarcılık mesleğini icra eden Eda Babacan, eşine de bu işi öğreterek meslek sahibi yaptı. Meslek sahibi yaptığı eşi Ertuğrul Babacan ile birlikte anahtarcılık mesleğini devam ettiren Eda Babacan, eşiyle birlikte çalıştığı için mutlu olduğunu söyledi.

Eşinin mesleği öğrenmesiyle birlikte işlerin daha rahat yapıldığını ifade eden Babacan, "Türkiye’de ki 3 bayan anahtarcıdan biriyim. Yaklaşık 4 yıldır bu mesleği yapıyorum. KOSGEB’ten destek alarak iş yerimi genişlettim. Severek yaptığım bu işi eşime de öğrettim. Şu anda beraber aynı mesleği yapıyoruz. Araba anahtarı, düz anahtar ve şifreli gibi tüm anahtar çeşitlerini yapıyorum. Tabi ilk başlarda iş yerinde beni görenler şaşırıyordu ve yadırgayanlar oluyordu. Ama şu anda o algıyı kırdık. Severek yaptığım bu mesleği artık eşimle birlikte sürdüreceğiz" dedi.

Ertuğrul Babacan ise "Bu mesleği eşim yaklaşık 4 yıldır devam ettiriyor. İş yerini açmasında kendisine destek oldum. İlk başlarda eşim bu işi yapamayacağını söylüyordu. Fakat eşime bu mesleği yapabileceği konusunda her zaman destek oldum. Şu anda her türlü anahtar üzerinde işlem yapabiliyor. Zamanla benimde bu mesleğe ilgim arttı ve işi öğrenmek isteyerek eşimden destek bekledim. Sağ olsun mesleği eşimden öğrendim. Şu anda dışarıda yapılabilecek çilingir hizmetleri gibi işleri ben yürütüyorum, eşimde içerideki işleri yapıyor. Hayat müşterektir. Bu şekilde geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Ahlat Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan proje kapsamında KOSGEB’ten hibe desteği alarak iş yerimizi yeniden dizayn ettik. İş yerimizi genişletme adına yapılan projede desteklerini esirgemeyen Ahlat Kaymakamlığı Proje Ofisi ekibine, KOSGEB yetkililerine ve Esnaf Odası Başkanı Mesut Şeker’e teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: İHA