Üniversiteliler Meyve Toplar Gibi Kitap Topladılar

9. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsünde ağaçlar kitap açtı.

Üniversiteliler Meyve Toplar Gibi Kitap Topladılar
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 9. Kitap Fuarı etkinlikleri başladı.

İzmit yürüyüş yolu başta olmak üzere şehrin birçok bölgesindeki ağaçların dallarına kitaplar bırakılıyor. Kitapların bir diğer durağı ise Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü oldu. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde yapılan etkinlikte kampüsteki ağaçlar kitaplarla süslendi. Öğrenciler ağaçlara asılan tam 250 kitabı meyve toplar gibi koparıp aldılar. Bir yandan bahar aylarının gelmesinin heyecanını yaşayan öğrenciler diğer yandan ağaçların kitaplarla süslenmesiyle büyük bir coşku yaşadılar. "Ağaçlar Kitap Açtı" etkinliği, Kocaeli Üniversitesi öğrenci konseyi tarafından öğrencilere indirim kuponu, etkinlik ajandası ve okuma listesi dağıtılmasıyla son buldu.

Bu yıl Kocaeli Kitap Fuarının onur konuğu ise öğretmenlik, yazarlık, şairlik, bestecilik, köşe yazarlığı, gazetecilik ve söz yazarlığı gibi birçok alanda başarılar elde eden Beşir Ayvazoğlu olacak. Elliye yakın kitap ve esere imza atan, edebiyat alanında prestijli ödüllere sahip olan Ayvazoğlu, 2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Ödülü’ne layık görülmüştü. 13 Mayıs Cumartesi fuarın açılış gününde onur konuğu olarak yer alacak Ayvazoğlu, 20 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de gerçekleşecek sempozyumda sevenleriyle tekrar bir araya gelecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 9. kez kapılarını kitap tutkunlarına açacak. 13-21 Mayıs tarihleri arasında 465 yayınevi, 600’ün üzerinde söyleşi, panel ve imza gününe ev sahipliği yapacak olan 9. Kocaeli Kitap Fuarı, geçen yıl 705 bin ziyaretçiyle alanında kırılması zor bir rekora imza atmıştı.

9. Kocaeli Kitap Fuarı, 13-21 Mayıs tarihleri arasında her gün 10.30-21.00 saatleri arasında kitapseverlere açık olacak.
Kaynak: İHA