Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'Bugün ülkemiz yeniden dizayn edilmek isteniyor, haritalar çizildi. Bu haritalar şimdi ‘nasıl uygulanacak’ konusunda bir mücadele var '

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ' Bugün ülkemiz yeniden dizayn edilmek isteniyor, haritalar çizildi. Bu haritalar şimdi ‘nasıl uygulanacak’ konusunda bir mücadele var. ' dedi.

Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Saadet Partisi İstanbul İl Divan Toplantısı’na Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın ve partililer katıldı.

Karamollaoğlu, burada partiye katılan yeni üyelere parti rozeti taktı.

İstanbul’daki parti çalışmalarının Nisan ayı raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan Karamollaoğlu, hem Türkiye hem de bölgenin çok badireli bir dönemden geçtiğini ve yaşanan gelişmeleri, üzüntü ve endişeyle takip ettiklerini söyledi.

Yaşanan hadiselere doğru teşhis koymak, arkasından da bu hadiselerin, daha kötü hadiseler doğurmaması için isabetli kararlar almak ve o kararları icra etmek gerektiğini belirten Karamollaoğlu, Türkiye’de son dönemde herkesin bir arayış içerisine girdiğini anlattı.

Bu arayış noktasında Saadet Partisi’nin ortaya koyduğu şuurlu tavır, dik duruş, azimkar bir iradeye sahip olması, hem kendilerine hem de Türkiye’ye bir ümit verdiğini aktaran Karamollaoğlu, problemlerin büyümesinin ve karmaşık bir hale gelmesinin, moralleri bozmaması gerektiğini belirtti.

Problemlerin üzerine gereği gibi gidilmesi ve ciddi adımlar atılması halinde bu problemlerin üstesinden gelmenin mümkün olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

'Bunu milletimiz anladı. Ve hamd olsun şunu anladı; ‘bunu çözse çözse Saadet Partisi çözer.’ Elbette bize de moral verdi. Çünkü siz çaba içerisinde bulunuyorsunuz, gayret gösteriyorsunuz ama bu gayretin neticesinde tabanda karşılık bulamıyorsunuz. İster istemez hepimizi üzüyor. Biz doğru bir yolda olduğumuzu biliyoruz ama bunu millete anlatmakta zorluk çekiyoruz. Ne oldu, ne olacak? Cenab-ı Hak bir fırsat verdi, insanlar bize kulak kabarttı, bizi dinledi, dinledikçe de ümitleri arttı.'

Türkiye’nin her yerinde Saadet Partisi’ne karşı bir teveccüh doğduğunu savunan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

‘’Ancak elbette problemlerimiz var. Bu problemler teşhis edildi. Problemlerin nasıl çözüleceği az çok belirlendiyse de bu irade sandığa yansımadığı müddetçe bir kıymeti maalesef olmuyor. Sözde kalıyor her şey. Fakat son referandum sürecinde sizlerin vakur duruşunuz, sebatkar duruşunuz, olgun davranışınız diğer bütün partilere hamdolsun örnek oldu. Bundan dolayı ben bütün teşkilatlarımızı, İstanbul’u da Anadolu’daki diğer bütün teşkilatlarımızı da gönülden tebrik ediyorum. Bunun neticesini önümüzdeki aylarda alacağımızı sanıyorum.’’

-‘’ Türkiye yeniden dizayn edilmek isteniyor, haritalar çizildi’’

Bugün Türkiye’nin yeniden dizayn edilmek istendiğini ve haritaların çizildiğini savunan Karamollaoğlu, sıranın bu haritaların ‘nasıl uygulanacak’ konusundaki mücadelede olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Amerika Birleşik Devletleri sanki bölgemizden çekilmiş gibi gözüküyordu, geri döndü. Düne kadar bu memleketi bölmek isteyenlerle de işbirliği içine girdi. Buradan meydan okur gibi ‘Getirip fotoğrafları önünüze koyacağız.’ diyor. Bu fotoğrafları çektiren onlar zaten. Onlar, o fotoğrafın esas sahibi. Onlar, bizim önümüze o fotoğrafı koydu ki, ‘Dikkat edin, ben buradayım ve ben başkalarıyla beraberim.’ diyor.'

Kaynak: AA