Mardin'de 'Uluslararası Tarım Ve Hayvancılık Fuarı'

Mardin'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Mezopotamуa Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı' açıldı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Yaman: 'Bu tür fuarları önemsiyoruz, hem valilik hem de belediye olarak destekliyoruz'.

Mardin'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Mezopotamуa Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Kızıltepe ilçesinde Movapark Fuar alanında, Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumların desteğiyle Zümrüt Fuarcılık AŞ'nin organize ettiği fuar, 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, fuarda gazetecilere yaptığı açıklamada, uluslararası tarım fuarının 4'üncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, fuara katılımın yüksek olduğunu söyledi.

Mezopotamya'nın bereketli ovalarının merkezinde bulunduklarını aktaran Yaman, üreticilerin sektördeki teknolojilerden haberdar olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Yaman, 'Üreticilerimizin hem bilgi becerileri hem de sektöre katılımları çok büyük. Bu nedenle bu tür fuarları önemsiyoruz, hem valilik hem de belediye olarak destekliyoruz. 'dedi.

Mardin'de tarımın yanı sıra turizmde de önemli gelişmelerin yaşandığına işaret eden Yaman, kentte son günlerde önemli motivasyon sağlandığını, geçen senenin ilk 4 ayına göre turist sayısında yüzde 90 artış olduğunu bildirdi.

Mardin merkezdeki otellerde doluluk oranlarının yüzde 100, ilçelerde yüzde 90 civarında olduğunu vurgulayan Yaman, turist sayısının da artarak devam ettiğini belirtti.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise bölgede normalleşme sürecinin devam ettiğini ve giderek güçlendiğini söyledi.

Bütün bölgede insanların rahat ve huzurlu bir şekilde sokaklarda gezdiğini dile getiren Miroğlu, bu tür tanıtım ve fuarların da önemli bir dinamizme sahip olduğunu kaydetti.

Mardin'in farklı bir potansiyelinin olduğunu aktaran Miroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Mardin bir cazibe merkezi ve cazibe üssü olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Yeter ki bu normalleşme süreci devam etsin. Demokraside ilerleyelim. AB ile ilişkilerimiz daha da normalleşsin. Bu topraklar kana, kavgaya, çatışmaya doydu. Herkesin yüzünde geleceğe dair bir umut okuyabiliyorsunuz. Bölgenin her yerinde bu böyle. Normalleşmeyi isteyen bir hükümetin çabalarıyla oldu. Bu çabalarımız devam edecek. Yeni bir geleceğin inşasına hep birlikte tanık olacağız.'

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da Mardin'de son aylarda tarım, ticaret ve turizm anlamında önemli gelişmelerin yaşandığını aktardı.

Bu tür fuarlar sayesinde teknolojinin yakından takip edildiğini, tarımda daha modern çalışmaların önünün açıldığını bildiren Çankırı, 'GAP suyunun bölgeye ulaşması ile Mardin'in hiçbir şeye ihtiyacı kalmayacak.' diye konuştu.

Fuara, 25'i yabancı 180'den fazla firma katıldı.
Kaynak: AA