Lüleburgaz'da Ata Planör Uçak Kursu

Lüleburgaz ilçesinde açılan Ata Planör Model Uçak Kursu sona erdi.

Türk Hava Kurumu (THK) Lüleburgaz Şubesince İstiklal İlkokulu'nda açılan kursu başarıyla tamamlayan 196 kursiyere, sertifikaları törenle verildi.

Törene, Lüleburgaz Milli Eğitim Şube Müdürleri Hamdi Özturgut ile Mustafa Yücel Bilgiç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Cihan Erdem, THK Lüleburgaz Şube Saymanı Hasan Aktaş ve Okul Müdürü Hakan Bilmez katıldı.

THK Lüleburgaz Şube Saymanı Hasan Aktaş, törende yaptığı konuşmada, havacılığı her geçen gün gençlere daha fazla sevdirmek istediklerini söyledi.

Burada uzun bir süredir çalışmalarda bulunduklarını belirten Aktaş, öğrencilere havacılığı aşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

THK'nın amaçlarından bir tanesinin de Türk gençliğini havacılığa hazırlamak olduğunu söyleyen Aktaş, şöyle devam etti:

'Bu okulda bu kadar kalacağımı tahmin etmiyordum. Ama beklediğimizden çok talep geldi. Biz de bu talepleri karşılamaya çalıştık. Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda Türk Hava Kurumu'nu daha ileriye taşımaya devam ediyoruz. Lüleburgaz Şubesi olarak Lüleburgaz gençlerine bu kursları vererek, havacılığı aşılayarak, onların havacılık sektöründe bir yerlerde olmasını temenni ediyoruz.'

Konuşmaların ardından 196 öğrenciye sertifikaları verildi.

Kaynak: AA