Gençler İle Girişimciler 'Mektebim Zirvedekiler' Programında Buluştu

Gençlerle ile Türkiye’nin başarılı girişimcilerini bir araya getiren ’Mektebim Zirvedekiler’ İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gençler İle Girişimciler 'Mektebim Zirvedekiler' Programında Buluştu


Bu yıl İstanbul’da 3’üncü gerçekleşen ve gençlerle ile Türkiye’nin başarılı girişimcilerini bir araya getiren, sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı ’Mektebim Zirvedekiler’in bu yılki konukları Fütürist ve Girişimci Alphan Manas, Pepe çizgi film karakterini oluşturan, Düşyeri Yapım Kurucusu ve CEO’su Ayşe Şule Bilgiç ve Onedio Kurucusu Çağan Yıldırım oldu. Konuklar, zirveye katılan gençlere eğitim ve girişimcilik hayatlarından örnekler anlatı. Gençlere karşılarına çıkan sorunları nasıl aştıklarını anlatan konuklar, tavsiyeler bulundu. Program sonunda konuklara plaket takdim edildi.

Zirvede, her yıl düzenlenen M-Lead Fikrinle Gel İş Projeleri Yarışması ’Ekolojik Sınıf’ projesiyle en iyi 3’üncü iş fikrinin sahibi Bahçelievler Kampüsünden Latife Cica’ya , En iyi 2’nci iş fikrinin sahibi Avcılar Kampüsünden ’Yenilenebilir Enerjiyle Çalışan Gemi’ projesiyle Kerem Güder’e, NextSong projesiyle en iyi 1’nci iş fikrinin sahibi Ümraniye Kampüsünden 4 kişillik bir ekip olan Serhan Gür, Batuhan Özgün, Arda Şenel ve Umutcan Akgün’e ödülleri verildi.



’’Girişimci bir toplum yapmak hedefindeyiz’’

Zirve hakkında bilgi veren Mektebim Okulları’nın Kurucusu Ümit Kalko, ’’Zirvede amacımız, kendi alanlarında başarılı olmuş girişimcilerle öğrencilerimizi bir araya getirip onların tecrübelerinden bir yol gösterici olarak faydalanmalarını sağlamak. Ülkemizin 2 tane önemli ciddi konusu var; birisi eğitim diğeri girişimcilik. Biz, iyi bir eğitim vererek bu süreci desteklediğimiz gibi girişimcilik konusu sürecindeki vereceğimiz çalışmalarla da girişimci bir toplum yapmak hedefindeyiz. Öğrencilerimize özellikle lise yıllarında yaptığımız emniyet programıyla birçok girişimcilik programına katılmalarını sağlıyoruz.Öğrencilerimizi başarılı olmuş kişiler bir araya getirerek onların aslında teoride öğrendiklerini pratikte yansımaları nasıl olduklarını görme fırsatı sağlıyoruz. Bu bağlamda bu çalışmamız bu sene 3’üncüsü oldu. İnşallah önümüzdeki senede bu organizasyonumuzu daha geniş kitleye yayarak büyütmek istiyoruz. Girişimcilere şunu söylemek istiyoruz: Hata yapmaktan kaçınmayın. İnisiyatif kullanmaktan kaçınmayın. Hataları hata olarak görmeyin. Hataları kazanım olarak görürseniz işte o zaman kazanırsınız. Yeni şeyler söylememiz lazım. Artık gelişmiş bir ülke olmak isteyen Türkiye’nin çok daha fazla eğitimli girişimciye ihtiyacı var. Bunun için var gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

’’En büyük ümidimiz gençlik’’

Kalko, sözlerini şöyle tamamladı: ’’Her geçen yıl, özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte çocuklarımızı daha özgüvenli, daha çok bilgiye daha hızlı ulaşan, daha inovatif düşünmeye çalışan öğrenciler olarak görüyoruz. Açıkçası gelecekten çok ümitliyiz. En büyük ümidimiz gençlik’’.
Kaynak: İHA