CHP'li Kadınlar Zübeyde Hanım'ın Kabrini Ziyaret Etti

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: 'Zübeyde anne, bir annenin tüm dünyayı değiştirebileceğinin en güzel örneğidir. Onun yetiştirdiği evlat, kazandığı zaferlerle ulusumuzun kurtarıcısı ve ışığı olmuştur'

CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, 'Zübeyde anne, bir annenin tüm dünyayı değiştirebileceğinin en güzel örneğidir. Onun yetiştirdiği evlat, kazandığı zaferlerle ulusumuzun kurtarıcısı ve ışığı olmuştur' dedi.

Anneler Günü etkinliği kapsamında partisinin 81 ilinden kadın kolları başkanlarıyla Karşıyaka'daki Zübeyde Hanım kabrini ziyaret eden Köse, yaptığı konuşmada, cumhuriyet kadınları olarak Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım ve manevi kızı Afet İnan'a yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.

'Emanetimiz olan bu değerlere dil uzatan karanlık ve yobaz zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz.' ifadesini kullanan Köse, şöyle konuştu:

'Bir kez daha Zübeyde annemizin kabri başında bu sözü veriyoruz. Cumhuriyet'in değerleri ile yetişen, tarafsız, vicdan ve adalet sahibi savcıları gereğini yapmaları, suçluların en ağır biçimde cezalandırılmaları için göreve çağırıyoruz. Zübeyde anne, bir annenin tüm dünyayı değiştirebileceğinin en güzel örneğidir. Onun yetiştirdiği evlat, kazandığı zaferlerle ulusumuzun kurtarıcısı ve ışığı olmuştur. Bu ışık bizleri sonsuza kadar aydınlatacaktır. Rahmetle anıyor, hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz.'
Kaynak: AA