7 Aralık Üniversitesinden 2 Bin 838 Kişi Mezun Oldu

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Üniversitede eğitim gören 2 bin 838 kişi mezuniyet belgesini aldı.

7 Aralık Üniversitesinden 2 Bin 838 Kişi Mezun Oldu
Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

7 Aralık Üniversitesini tanıtan sinevizyon gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

7 Aralık Üniversitesi birincisi Suriyeli Hüseyin Naccar yaptığı konuşmada, geriye dönüp baktığında 4 yılın hızlı bir şekilde geçtiğini ifade ederek, “Mimari yapısıyla, yeşil kampüsüyle, güzel yüzlü kadrosuyla bizleri karşılayan, üniversitemizin kapısından geldiğim günü daha dün gibi hatırlıyorum. Halep Üniversitesi 3’üncü sınıf öğrencisiyken iç savaş nedeniyle yurdumu, yuvamı, okulumu, bütün hayallerimi geride bıraktım. Her yeni güne ülkeme geri dönmek ümidiyle gözlerimi açtım” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, “Dün burada hizmet veren arkadaşlarımız vardı, bugün bu bayrak bizlere teslim edildi. Bizlere bu bayrağı teslim edip ayrılacağız. Bize iş yapmak kalıyor. Mazeret üretmek değil, verdiğimiz her sözü icraata dökmek gerekiyor. Artık devir iş yapma dönemidir. Bu kadar imkanları kullanma zamanıdır. Bu bilinç, bu anlayışla duyarlılıkla bismillah dilerek 23 ocak 2017 tarihinde Rabbimin takdiri Cumhurbaşkanımızın onaylarıyla rektörlük görevini devraldık. Projelerimizi uygulamaya geçirmeye başladık” şeklinde konuştu.

Üniversite genelindeki fakülteler, sosyal bilimler, sağlık bilimleri ve fen bilimleri alanlarında dereceye girenlere başarı belgelerinin ve diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Belediye Başkanı Hasan Kara da birinci olan öğrencilere altın taktı.

Spor müsabakalarında dereceye girenlere kupaları ve hediyeleri verilmesinden sonra üniversite birincisi olan Suriyeli Hüseyin Naccar tarafından mezuniyet kütüğüne isim plakasını çaktı. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile ve kep fırlatmayla etkinlik sona erdi.

Fen Edebiyat Fakültesi’nden 440, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 284, İlahiyat Fakültesi 134, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi 328 Mühendislik Mimarlık Fakültesi 196, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu 91, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 497 ile Meslek Yüksekokulu 868kişi olmak üzere 2 bin 838 kişi mezun verdi.

Törene Kilis Valisi İsmail Çataklı, Belediye Başkanı Hasan kara, AK Parti Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Reşit Polat, daire amir ve müdürleri ile AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, öğrenciler, akademisyenler ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: İHA