Aliağa Erguvan Ağaçlarıyla Süsleniyor

İzmir’in Aliağa ilçesinde, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, son olarak Atatürk Caddesi erguvan ağaçları ile donatılmaya başlandı.

Aliağa Erguvan Ağaçlarıyla Süsleniyor
Nisan-Mayıs aylarında yapraklanmadan önce bütün dallarında morumsu pembe çiçekler açan erguvan ağacı, Aliağa’nın caddelerini süslemeye başladı.

Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, trafiğe açılan Atatürk Caddesine boyları 10 metreye kadar uzayabilen erguvan ağaçları dikmeye başladı.

Toplam 63 adet erguvan ağacının dikileceği Atatürk Caddesi, ağaçlarla rengarenk olacağı belirtilirken, Aliağa Belediyesi Ziraat Mühendisi Bilal Özdemir Aliağa’yı daha yaşanılabilir bir kent yapmak için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Bilal Özdemir, “Aliağa’yı deniziyle ve doğasıyla bilinen, Türkiye’nin tüm ilçelerine örnek olabilecek bir kent yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak bu kapsamda Atatürk Caddesi’ne, oluşturduğu renk cümbüşüyle bilinen erguvan ağaçları dikiyoruz. Erguvan, yapraklanmadan önce Nisan ayı sonuyla Mayıs ayı başında baharın müjdecisi kabul edilen morumsu pembe renkte çiçekler açar. Erguvanlar bahar aylarında Aliağa’yı adeta pembeye boyayacak” dedi.

Kaynak: İHA