''Öğretmenin İzinde'' Projesi Tanıtıldı

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP, boru hattı güzergahındaki 5 il ve ilçeyi kapsayan 'Öğretmenin İzinde' projesini ÖRAV ile birlikte hayata geçiriyor 1 milyon 900 bin liralık fon desteğinin kullanılacağı proje ile öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) iş birliğiyle başlatılan, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesini hedefleyen ''Öğretmenin İzinde'' projesi tanıtıldı.

Projenin bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, toplumsal ve ekonomik kalkınmanın eğitimden geçtiğini belirtti. Eğitimcilerin kişisel ve mesleki gelişimine destek sağlamak amacıyla faaliyet gösteren ÖRAV'ın, MEB'le birlikte çalıştığını kaydeden Yıldız, vakfın atölye ve eğitim çalışmalarını destekledikleri söyledi.

Yıldız, Vakfın hem Türkiye'de hem de uluslararası platformlarda projeler yürütmesinin gurur verici olduğunu ifade ederek 'Eğitim alanında yatırım yapmak isteyen özel sektör de artık bu alandaki sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalar yürüyor. Öğretmen Akademisi Vakfı da bu kuruluşların başında geliyor. Eğitim alanında yatırım yapacak kurumların daha da artmasını, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte birçok yeni projeyi hayata geçirmeyi arzu ediyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

ÖRAV Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere ise Vakfın 2008'de faaliyete geçtiğini belirterek, 81 ilde yürütülen eğitim ve atölye çalışmalarıyla eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimine destek sağladıklarını söyledi. 'Ülkemizde bu alana odaklanmış ilk ve en etkin sivil toplum kuruluşu konumundayız.' ifadelerini kullanan Karadere, TANAP gibi önemli bir destekçiyi yanlarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

TANAP Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bora Çermikli ise projenin önceliğinin insan, çevre, iş sağlığı ve güvenliği olduğunu ifade ederek, 'Türkiye'nin gücüne güç katarak mevcut konumuna katkıda bulunmayı amaçlıyoruz' dedi.

- 'Öğretmenin İzinde' projesi

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak ve 21.yüzyılın enerji projesi olarak gösterilen TANAP, Türkiye'nin 20 ilinden geçerek Yunanistan sınırında son bulacak proje güzergahındaki yerleşim yerlerine olumlu katkı sağlamayı hedefliyor. Bu amaçla başlatılan Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamındaki 'Öğretmenin İzinde' ise TANAP'ın doğrudan yatırım yapmak istediği, öncelik alanları arasındaki 6 projeden biri olarak öne çıkıyor.

ÖRAV, TANAP'tan aldığı 1 milyon 900 bin liralık fon desteğiyle 'Öğretmenin İzinde' projesini 5 il ve 15 ilçede yürütecek. Proje, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor.
Kaynak: AA