Lise Öğrencilerinden Müthiş Sergi

Kocaeli’nin Gebze İlçesinde bulunan Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerin açmış olduğu resim sergisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Sergide sergilenen bazı eserler satışa sunulurken resimler 250 TL ile bin TL arasında alıcılarını bekliyor.

Lise Öğrencilerinden Müthiş Sergi
Kocaeli’nin Gebze İlçesinde bulunan Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından “renk” temasıyla resim sergisi açıldı. Eskihisar’da bulunan Osman Hamdi Bey Müzesinde sergilenen eserler vatandaşlar ve öğrenciler tarafından ilgi görüyor. Resim öğretmeni Hülya Akkoç öncülüğünde açılan resim sergisinde 100 öğrencinin yapmış olduğu 130 eser bulunuyor. İki gün önce açılan resim sergisi bugün Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından yeniden açıldı. Başkan Köşker ve beraberindekiler sergiyi gezerken resim öğretmeni Hülya Akkoç’tan da bilgiler aldı.

“İleride içlerinden büyük ressamlar çıkacağına ben inanıyorum”

Resim sergisini ile ilgili açıklamalarda bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Her yıl yapıldığı gibi burada Sosyal Bilimler Lisesinde ki öğrencilerimizin yapmış olduğu resim sergisini açtık. Hülya Akkoç hocamızı, okul müdürümüzü tebrik ediyoruz. Her yıl özveri ile büyük bir emek, çaba sarf ederek öğrencilerimize resim sanatını sevdiren tanıştıran, onlara fırçayı iyi kullanmasını öğreten ve insanların ruhunu dışarıya yansıtmasında büyük bir emek sarf eden hocamıza teşekkür ederiz. Her yıl yapılan çalışmalardan gördüğüm kadarıyla her geçen gün sanatları konusunda mesafe kat ettiklerini görüyorum. Güzel resimler ortaya çıkıyor. Ünlü resim tabloları gibi değil ama zaman içerisinde üzerine düştükleri müddetçe inşallah ileride içlerinden büyük ressamlar çıkacağına ben inanıyorum” dedi.



“Yaptığım resimleri yaklaşık iki iki buçuk haftada bitiriyorum”

Sergiye resmi olan 9.sınıf öğrencisi Nilüfer Peri Çelik, “Küçükken de yapardım ama onlar çöp adam gibiydi her zaman. Çocuk resimleri gibiydi. Ciddi olarak resim yapmaya 8. sınıfta başladım. Okulumuzda ki resim kursuna giderek başladım. Yapmış olduğum resim daha önceden başka bir ressam tarafında yapılmış bir eser. Ben bunu yeniden yorumladım. Resmin orjinalini ilk gördüğümde çok beğenmiştim o yüzden bunu yapmak istedim. Yaptığım resimleri yaklaşık iki iki buçuk haftada bitiriyorum” şeklinde konuştu.



“Çok güzel performans gösterdi bu sene çocuklar”

İki yılda bir sergi açtıklarını belirten resim öğretmeni Hülya Akkoç, “Osman Hamdi Bey’de bizim 15. sergimiz. 2 yılda bir sergi açıyoruz çocuklarımızla beraber. Genelde Mayıs ayında açıyoruz sergilerimizi. 130 adet resmimiz var. Çok güzel performans gösterdi bu sene çocuklar. Yorulduk ama değdi. Gelen herkes bir lise sergisi değil de bir güzel sanatlar sergisi olarak gördüler. Çok etkilendiler, gelen herkes çok şaşırdı. Bu bizi ve çocukları çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Sergide sergilenen bazı eserler satışa sunulurken resimler 250 TL ile bin TL arasında alıcılarını bekliyor. Sergi 8-14 Mayıs tarihleri arasında açık olacak.
Kaynak: İHA