İzmir'deki Kadın Cinayeti Davası

Boşanmak isteyen eşini tabancayla öldüren emekli polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka ilçesinde boşanmak isteyen eşini tabancayla vurarak öldüren emekli polis memurunun tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık emekli polis memuru Erbil N, öldürülen Müzeyyen N'nin (55) yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Maktül ile sanığın kızı Büşra N'nin avukatı Erdem Manisalı önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek indirim uygulanmadan üst sınırdan ceza verilmesini talep etti.

Sanık Erbil N, pişman olduğunu beyan etti.

Mahkeme heyeti iddia makamında değişiklik olması nedeniyle dosyanın incelenmesi için süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Karşıyaka ilçesinde 6 Mart 2016'da Müzeyyen N, boşanmak istediği emekli polis memuru eşi Erbil N. tarafından silahla öldürülmüştü. Erbil N. ise olaydan bir süre sonra polis merkezine olayda kullandığı silahla teslim olmuştu.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, Erbil N. hakkında 'kasten adam öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açmıştı.
Kaynak: AA