İş Dünyasının İlanlara Ulaşımı Kolaylaştı

Basın İlan Kurumu aracılığıyla yayınlatılan resmi ilanların yeni medya ile uyumlu hale getirilmesi sürecinde bir adım daha atıldı. Bursa'daki gazetelerin tamamı mobil uygulamalarında dijital ilan panosu oluşturarak, basılı nüshalarında çıkan resmi ilanların cep telefonlarından da erişilip okunmasını sağladı.

Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kurumun, resmi ilanların gazetelerin internet siteleri üzerinden halka ulaştırılmasını sağlamasının ardından yeni bir adım daha atarak, mobil uygulamalardan da resmi ilanların okunmasını sağladığı belirtildi.

Böylece kurum aracılığıyla gazetelere sevk edilen resmi ilanların, basılı nüshaların yanında gazetelere ait masa üstü bilgisayarlar aracılığıyla takip edilen haber sitelerinde ve mobil haber uygulamalarıyla da akıllı telefonlar ve tabletlerden görüntülenmesine imkan sağladığı bildirildi.

Bir süredir, gazetelere sevk edilen resmi ilanların basılı nüshada yayımlandıktan sonra yine aynı gazeteye ait internet sitesinde oluşturulan dijital pano aracılığıyla da yayımlandığı hatırlatılarak, gelinen noktada gazetelerin mobil uygulamalarına da dijital panoların oluşturulmasına imkan tanındığı kaydedildi.

Gazetelere ait internet sitelerinin mobil versiyonuyla da bütünleşen dijital pano sayesinde yayınlanmasına aracılık edilen resmi ilanların çok daha geniş halk kitlelerine ulaştırıldığı ifade edilerek, bu sayede resmi ilanın yayınlatılmasından beklenen kamu menfaatinin de maksimum seviyeye çıkarıldığına işaret edildi.

Özellikle ihale ilanlarının yanı sıra İcra Müdürlükleri ve Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluklarının menkul ya da gayrimenkul satış ilanlarının daha fazla takipçiye ulaşmasıyla rekabete olumlu katkı yapıldığı ifade edildi.

Gazetelere ait mecralarda çıkan her türlü resmi ilanın aynı zamanda Basın İlan Kurumu'na ait 'www.ilan.gov.tr' adresinden ve cep uygulamasından da halka ulaştırıldığı belirtildi.

Kaynak: AA