Okul Stresini Gül Dikerek Attılar

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ortaokul öğrencileri, düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle aldıkları gül fidanlarını toprakla buluşturdu.

Kadirli ilçesinde düzendikleri kermesten elde ettikleri gelirle gül fidanı alan öğrenciler, fidanları okul bahçesine dikti.

Kadirli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, velilerinin de desteğiyle kermes düzenledi. Kermesten elde ettikleri parayla 750 gül fidanı alan öğrenciler, okul bahçesine fidanları dikerek stres attı.

Okul Müdürü Halil İbrahim Tamer, yaptığı açıklamada, öğrencilerin hazırladığı 'Güller Gül Dikiyor, Okul Gül Kokuyor' Projesi kapsamında ilk olarak kermes düzenlediğini söyledi.

Öğrencilerin kermesten elde edilen gelirle gül fidanı aldığını dile getiren Tamer, şöyle konuştu:

'Bu çalışma tamamıyla öğrencilerin isteğiyle hayata geçirildi. Kermesi öğrencilerimiz düzenledi. Elde edilen gelirle her bir öğrenci kendi adına bir gül dikti. Her öğrenci, diktiği fidanı ders aralarında kontrol ederek, suyunu vererek ve bakımını yaparak büyütecek. Okul bahçesini rengarenk güllerle donatacak. Öğrencilerimiz ders yoğunluğunu güllerle uğraşarak üzerlerinden atacaklar. Güller gül dikecek, okul gül kokacak.'

Amaçlarının hem öğrencilere doğa sevgisini aşılamak hem de ders ve sınav stresiyle boğuşan öğrencilerin toprakla uğraşarak streslerini bir nebze de olsa atmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Tamer, bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

Öğrencilerden Merve Nur Yılmaz ise emek vererek düzenledikleri kermesten elde edilen gelirle diktikleri güllere sahip çıkacaklarını belirterek, 'Okulumuzun her yerine gül diktik. Güllerle donattık. Okulumuzdaki öğrenciler, güller arasında eğitim öğretim görecek.' dedi.
Kaynak: AA