Emekli Maliyeci Dördüncü Üniversitesini Açıköğretimde Okuyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nin başarılı öğrencileri, farklı illerde bir araya gelmeye devam ediyor. Bugüne kadar 30’u aşkın ilde gerçekleştirilen törenlerin bu seferki durağı ise Adana oldu.

Emekli Maliyeci Dördüncü Üniversitesini Açıköğretimde Okuyor
Açıköğretim Sistemi’nde dördüncü üniversitesi olarak Adalet Bölümü’nü bitirmeye hazırlanan 49 yaşındaki emekli maliyeci Sabah İtke, hukuksal anlamda kendisini iyi ifade edemeyen vatandaşları temsil etmek için bölümü bitirdikten sonra hukuk fakültesini tamamlayıp avukatlık yapmak istediğini söyledi.



Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde bölüm ve program bazında dereceye giren öğrenciler için “Başarı Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi.

Törende konuşan Anadolu Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakülteleri Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Durucasu, öğrencilerin çok yeni eğitim teknolojilerinden yararlanmalarına rağmen eğitimcilerle yüz yüze gelemediklerini hatırlatarak, bu etkinlikler sayesinde öğrencilerle buluştuklarını kaydetti.

Etkinlikler sayesinde iyi anlamda geri dönüşler aldıklarını belirten Prof. Dr. Durucasu, “Aidiyet duygusu taşıyan tüm öğrencilerimizin kendilerini iyi anlamda yetiştirdiklerini görüyoruz. Bu da bizi önemli anlamda motivasyon sağlıyor. Çalışmalarımızın boşuna olmadığını görüyoruz" dedi.

Açıköğretim Sistemi’ne girişin kolay olduğunu ancak çıkışın bireysel gelişim ve çabayla mümkün olabildiğini ifade eden Durucasu, “Gönlünüzden geçeni yapma imkanı sunuyoruz. Pek çok yeni açılan üniversiteler bizim ürünlerimizden yararlanıyor ve bununla iftihar ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başarı belgesi alan evli, 2 çocuklu 49 yaşındaki meslek yüksek okulundan mezun emekli maliyeci Sabah İtke ise dördüncü üniversitesini okuduğunu belirterek, tamamladıktan sonra hukuk eğitimi alıp avukat olmayı hedeflediğini anlattı. Hayatı boyunca eğitime önem verdiğini vurgulayan İtke, şunları söyledi:

“2000 yılında ’halkla ilişkiler’ bitirdim. Sonrasında 2010 yılında sosyolojiye başladım ve eğitim yaşamımda hiç elde etmediğim başarıyı bu bölümde bitirdim. 8 dönemin 5’ini yüksek onur, 3’ünü onur belgesiyle bitirdim. Ciddi anlamda kendimle verdiğim en güzel mücadeleydi. 1 yıl formasyon eğitimi aldım. Ondan önce de aile danışmanlığı almıştım. 2017-2018 döneminde adalet bölümüne başladım. Onun da birinci döneminden onur belgesiyle mezun oldum. Şu an farkında olarak eğitimime devam ediyorum. Adalet bölümünü bitirip hukuk fakültesine geçmeyi düşünüyorum. Önümüzdeki sene e-KPSS’ye hazırlanıp devlette eğitimci olmaya çalışacağım. Boş kalmamaya çalışıyorum.”

İtke: “Okumaktan hiç kopmadım”

Vatandaşların hukuksal anlamda kendisini iyi ifade edemediği için avukat olmayı seçtiğinin altını çizen Sabah İtke, şöyle devam etti:

“Fırsat buldukça okumaya çalışıyorum. Okumaktan hiç kopmadım. Avukatlığı seviyorum. İyi bir avukat olursam ilk önce milletimin ciddi bağlamda hukuk savunucusu olmaya çalışacağım. İşin ekonomik boyutu ya da sosyal yapısı bir kenara, ciddi anlamda milletimi orada temsil etmeye çalışacağım. Sosyoloji de okudum. Bu, toplumun içinde olmaktır. Yaşamım boyunca toplumun içinde olan bir insanım bu bağlamda bu bölümü bitirdiğim işin çok mutluyum.”
Kaynak: İHA