Ankara Valisi Topaca'dan '10 Nisan Polis Günü' Mesajı

Ankara Valisi Ercan Topaca, gecesini gündüzüne katarak 24 saat toplumun huzur ve güvenliği için çalışan polislerin ülkenin dört bir tarafında zor ve onurlu görevi büyük bir özveriyle, sevgiyle yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Ankara Valisi Ercan Topaca, 10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluşu ve Polis Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Topaca, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Polislerimiz, devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getirmektedir. Geçirdiğimiz zor günlerde de fedakarca mücadele ederek vatanımızın ve milletimizin bölünmezliği uğruna gerektiğinde şehit de olmuşlardır. Ülkemizdeki huzur ve güven ortamının sağlanmasında da büyük rol üstlenen emniyet mensuplarımızın görevleri; oldukça meşakkatli, bir o kadar da sorumluluğu yüksek ve dikkat isteyen bir meslektir. 10 Nisan 1845’te kurulmuş, Türkiye Cumhuriyetinin temel kurumlarından biri olan Türk Polis Teşkilatı’mızın 172. kuruluş yıl dönümünde şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor; halkımızın emniyeti için gece gündüz demeden çalışan tüm polislerimizin Polis Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”
Kaynak: İHA