TÜGVA'dan 'Türkiye İçin Evet' Yürüyüşü

İstanbul İl Başkan Yardımcısı Aktaş: 'Bizler her türlü gerici ve durdurmacı müdahaleye karşı, bu ülkenin gerçek sahiplerinin arasından çıkacak milli liderimizle sonuna kadar yürümek için 'evet' diyoruz'.

TÜGVA'dan 'Türkiye İçin Evet' Yürüyüşü
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), 81 ilde eş zamanlı 'Türkiye İçin Evet' yürüyüşü gerçekleştirdi.

TÜGVA İstanbul İl Temsilciliği üyeleri, Aksaray Meydanı'nda toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu pankartın yanı sıra ellerinde, 'Türkiye için evet', 'Askeri vesayetin bitmesi için evet', 'Gençlerin geleceği için evet', 'Şimdi seçenlerin hepsi seçilebilecek', 'Biz mutlu günlerde evet deriz' yazılı döviz ve pankart taşıyan gençler, tekbir getirip, slogan attı. Bir kişinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı baskılı 'Dik dur eğilme bu millet seninle' yazılı tişört giydiği görüldü.

Aksaray Metro İstasyonu önünde öğle ezanına müteakip 'ezan duası' okuyan gençler, Beşşar Esed rejiminin İdlib'teki klor gazlı saldırısını protesto etti.

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, 81 ilde 'Daha güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için evet' yürüyüşü düzenlediklerini belirtti.

TÜGVA İstanbul İl Başkanı Yardımcısı Mehmet Aktaş da vakıf temsilcileri adına yaptığı konuşmada, Türkiye üzerinde çeşitli oyunlar planlayan dış güçlerle terör örgütlerinin halk oylamasında 'hayır' diyeceğini söyledi.

Askeri darbe girişimleriyle Türkiye'nin ilerlemesinin engellendiğini anlatan Aktaş, şöyle devam etti:

'1960'ta Demokrat Parti, 1971'de Adalet Partisi, 1980'de Milliyetçi Cephe, 1997'de Refah-Yol hükümetlerine karşı askeri darbe gerçekleştirmek suretiyle ülke yönetimini ele geçiren cuntacılar, ortaya koyduğu iradeyle özüne dönmeye çalışan millete bin bir türlü zulmü reva görmüşlerdi. İşte 55 senedir oynanan bu oyun 15 Temmuz gecesi vatanına sevdalı milyonlar ve onların, 'Bugüne kadar halkın gücünün üzerinde bir güç tanımadım.' diyen lideri Recep Tayyip Erdoğan tarafından bozuldu. Ülkemizin kaderini bir daha devlet kurumlarını işgal eden, gençleri ve liderlerini asan, hapseden ve şehit eden vatan hainlerine bırakmamak ve öz vatanımızda parya olmamak için 'evet' diyoruz.'

Aktaş, Türkiye'de çift başlılığın milletin vekillerinin görevlerini yapmalarına engel olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

'Binlerce yıllık devlet geleneğimizde var olan tek liderlik yerine, başka medeniyetlerden devşirilme parlamenter sistemle Türkiye Cumhuriyeti kavgalara ve krizlere mahkum edildi. Çift başlılık milletin vekillerinin görevlerini yapmalarına engel olmakla kalmadı, vefalı milletimizin şahlanması her seferinde Çankaya tarafından veto edildi. Şimdi bizler her türlü gerici ve durdurmacı müdahaleye karşı, bu ülkenin gerçek sahiplerinin arasından çıkacak milli liderimizle sonuna kadar yürümek için 'evet' diyoruz.

Yüzyıllardır dünya coğrafyasında fetih yapan, icat eden, liderlik yapan gençler, en son 15 Temmuz'da 'Zaman bendedir ve mekan bana emanettir.' dediler ve doğdukları vatanın savunmasında en ön saflarda şehit oldular. Şimdi onların bıraktığı sancağı bizler devralacağız. Davamız için; doğrulacağız, evrileceğiz, devrileceğiz ama eğrilmeyeceğiz. Zafer için; emek vereceğiz, kulak vereceğiz ve 'evet' diyeceğiz.'

Katılımcılar açıklamanın ardından, 'Evet Platformu' tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı 'İstanbul Buluşması'na katılmak için Yenikapı Meydanı'na yürüdü.
Kaynak: AA