Sivas'ta Acemi Erlerin Duygusal Yemin Töreni

Sivas 5’inci Piyade Eğitim Tugayı’nda üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan bin 230 acemi er düzenlenen törenle yemin etti.

Sivas'ta Acemi Erlerin Duygusal Yemin Töreni
Acemi eğitimlerini tamamlayan 1997-1 tertip 2’nci dönem dönem erler için General Şükrü Kanatlı Kışlası’nda yemin töreni düzenlendi.

Törene Sivas Vali Vekili Sezgin Üçüncü, Garnizon ve 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, bazı il protokol üyeleri ile yemin eden acemi erlerin aileleri katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bin 230 acemi er iki grup halinde yemin etti. Tören sırasında acemi erlerin heyecanlı olduğu görüldü.

Törene katılan aileler, çocuklarını cep telefonu ve kameralarla görüntüledi. Törende temel eğitim süresince eğitimde, atışta ve sporda başarılı olan 5 acemi ere 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip tarafından başarı belgesi ve hediye verildi.

Daha sonra Sivas’ta askerlik yapan erlerin baba ve dedelerine Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca tarafından katılım belgesi verildi.

Törende konuşan Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, yemin eden askerlerin ulusun güvenliğine layık olacağına ve Atatürk düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağına inandığını belirterek,"Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Cesaretin, fedakarlığın, vefanın ve sadakatin timsali kahraman ordumuz bu yiğit evlatlarımızla gücünü tazelemektedir. Ettiğiniz bu kutsal andın size ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetleri’mize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yürüyüşün ardından sona eren törenin ardından askerlerin aileleri ile buluşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Askerler anne, baba ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi.
Kaynak: İHA