Şanlıurfa'daki Açıköğretim Öğrencilerine Başarı Belgeleri Takdim Edildi

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sisteminin başarılı öğrencileriyle farklı illerde bir araya gelmeye devam ediyor. Eskişehir de dahil olmak üzere bugüne kadar 30’u aşkın ilde gerçekleştirilen törenlerin bu seferki durağı ise Şanlıurfa oldu.

Şanlıurfa'daki Açıköğretim Öğrencilerine Başarı Belgeleri Takdim Edildi
Bu kapsamda düzenlenen “Açıköğretim Sistemi Başarı Belgesi Takdim Töreni”, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Fakültesi öğretim elemanları, başarı belgesi almaya hak kazanan öğrenciler ve aileleri katıldı.



Açıköğretim Sistemi yurt dışında da hizmetlerini başarıyla sürdürüyor

Törenin açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sistemine ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

Anadolu Üniversitesi, 60 yıllık bir üniversite. Açıköğtetim, İktisat ve İşletme Fakültelerimiz bu sene 35’inci yılını doldurdu. Gerçekten Açıköğretim Sistemi sadece Türkiye’deki vatandaşlarımıza değil, yurt dışındaki soydaşlarımıza da 35 yıldır hizmet veren çok önemli bir sistem. Bu törenin temel hedefi dediğimiz gibi özellikle siz başarılı öğrencilerimizle burada birlikte olmak, sizleri dinlemek, sizlere teşekkür etmek ve takdirlerimizi sunmak. İnşallah üniversitemiz bundan sonra da bu nitelikli eğitimi daha geniş kitlelere, dünyanın tüm coğrafyalarında eğitim görmek isteyenlere ulaştıracak.”

Açıköğretim ormanı büyümeye devam ediyor

Bugünkü törenin başka bir özelliğinin daha olduğunu dile getiren Rektör Gündoğan, “Geçtiğimiz günlerde bir ağaç dikme kampanyası başlatmıştık. Biliyorsunuz açıköğretim sınavlarında ve kitap basımında istemeyerek de olsak doğaya zarar veriyoruz. Her sınavda 700 ağaç doğadan yok oluyor. Biz de bunu bir nebze olsun telafi edelim diye, her yıl zarar verdiğimiz ağaç sayısı kadar yeni ağacı doğaya kazandıralım dedik. Bunu da tabi öğrencilerimizle birlikte yapalım istedik. Neticede bu da ayrı bir eğitim. Bugün de Şanlıurfa’daki öğrencilerimizle birlikte ve Orman Genel Müdürlüğümüzün de katkılarıyla bir ağaç dikme kampanyası yapacağız. Geçen hafta Eskişehir’de bunu gerçekleştirmiştik. Önümüzdeki günlerde de Konya ve Kayseri’de gerçekleştireceğiz. Bundan sonra her yıl seçeceğimiz 4 ilimizde yaklaşık 4-5 bin civarında ağaç dikmeyi planlıyoruz. Ben, bize kucak açan tüm Şanlıurfa halkına ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür öğrencilerimizle buluşma faaliyetlerimiz aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi.

"Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir hizmet yok"

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise ”Açıköğretim Sistemi sayesinde memleketimizde milyonlarca kişi üniversite eğitimiyle tanışıyor. Çok fazla mesafe gitmeye gerek kalmadan, daha az bir masrafla ve bugün de geldiği noktada hocam bazı rakamları ifade etti.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle sunulan bir hizmet yok. Ben bunu bizzat biliyorum. Bu kadar zengin içeriği ve materyali ücretsiz sunan başka bir üniversite yok” şeklinde konuştu.

Tören açılış konuşmalarının ardından, Açıköğretim Sisteminin başarılı öğrencilerine belge takdimiyle devam etti. Başarı Belgesi Takdim Töreni’nin ardından ise program, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belirlenen alana Açıköğretim Sistemi öğrencilerinin ağaç dikimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA