Nevşehir'den Kısa Kısa

TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov, Kazakistan Cumhuriyeti Nevşehir Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer'i ziyaret etti.

Nevşehir fahri konsolosluk binasında gerçekleşen görüşmede açıklama yapan Uluer, TÜRKSOY'un Türk kültür ve sanatının her alanında faaliyet yürüten bir kuruluş olduğunu belirtti.

Uluer, 'TÜRKSOY, Türk halklarının kardeşliğini güçlendirmek, ortak kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla 24 yıldır hizmet veriyor. Kültür diplomasisi icra ediyor. Başarılarının artarak devam etmesini arzu ediyorum.' diye konuştu.

Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezen ikili, Ürgüp Üç Güzeller Mevkisi'nde hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Derinkuyu İnsan Hakları Komisyonu kuruldu

Derinkuyu Kaymakamı Murat Öztürk başkanlığında kurulan İnsan Hakları İlçe Komisyonu ilk toplantısını yaptı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Öztürk, komisyonun amacının insan hakları bilincinin geliştirilerek korunması ve hak ihlallerinin araştırılarak önlenmesi olduğunu kaydetti.

Öztürk, 'İnsan hakları bilincini korumak, geliştirmek, hak ihlallerini araştırmak öncelikli amacımızdır. Komisyon olarak daima iyi niyetle bakacağız. Temelimiz, özümüz, değerimiz, ana unsurumuz insan haklarında yaşanacak sorunların çözümüdür.' diye konuştu.

Toplantıda, yeni oluşturulan komisyonun görev dağılımları yapıldı.

Buna göre, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan İnsan Hakları Eğitimi İnsan Hakları Bilincini Geliştirme, Osman Aytekin Halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri, Şener Taşkesen ise İnsan Hakları İhlallerini Araştırma İnceleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı olarak belirlendi.

- AK Parti İl teşkilatından Ziraat Odasına ziyaret

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ve İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, teşkilat üyeleriyle Nevşehir Ziraat Odası'nı ziyaret etti.

Şubat ayında yapılan genel kurulda Ziraat Odası başkanlığına seçilen Salih Çelikbaş'a hayırlı olsun temennisinde bulunuldu.

Ziyarette, Çelikbaş, patates çiftçisine yönelik yapılan destek dolayısıyla heyete teşekkür etti.

- Uçhisar'da fidan dağıtımı

Uçhisar Belediyesi, 500 adet çam fidanını ücretsiz dağıttı.

Uçhisar Merkez Camii önünde öğle namazı çıkışında gerçekleştirilen dağıtıma vatandaşlar ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Ali Karaaslan, her yıl bahar aylarında ücretsiz olarak fidan dağıtımı yapıldığını belirterek, 'Toprakla buluşturduğumuz her fidan gelecek nesillerimiz için birer mirastır. Bu bakımdan daha yeşil bir Uçhisar daha zengin bir miras demektir.' diye konuştu.

Kaynak: AA