Gazeteci Yazar Albayrak Açıklaması

'Unutulmamalıdır ki halk yumruklandıkça kuvvetlenir. Bizi horladıkça, aşağıladıkça bizler daha çok güçlendik'

Gazeteci yazar Sadık Albayrak, Of İmam Hatip Lisesinde düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

Albayrak, burada yaptığı konuşmada, 'Bizler zor zamanlarda Kuran öğrenen insanlardık' diyerek, 'Sizler bugün çok şanslısınız. Hayatta çile ve ıstıraplar var. Çile ve ıstıraplara tahammül gösterirseniz başarılı olursunuz.' dedi.

FETÖ'nün ülkeye çok büyük ihanet ettiğini belirten Albayrak şunları kaydetti:

'Unutulmamalıdır ki halk yumruklandıkça kuvvetlenir. Bizi horladıkça, aşağıladıkça bizler daha çok güçlendik. Zamanında başörtülü okuyanlar için 'Başörtülüler Arabistan'a gitsin' diye bağırıyorlardı. Bizim zamanımızda gençler yoksulluktan dolayı kanlarını Kızılay'a satarak okuyorlardı. Bugün sizler çok büyük imkanlara sahipsiniz. Bunların kıymetini bilerek çok çalışın.'

Albayrak, Müslümanların hiçbir dönemde sayıca üstün olarak kafirlere galip gelmediğini anlatarak, 'Allah sevdiği kula çile verir, bunu unutmayın sevgili gençler. Cumhurbaşkanımız için muhtar bile olamaz denmişti. Fakat o durmadı. İnançları için, milleti için çalıştı. Millet de onu en üst makamlara taşıdı.' diye konuştu.

Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü:

'2003 yılında başbakanlığı döneminde Milli Güvenlik Kurulunda Cumhurbaşkanı Sezer'e Denizli’de bir İmam Hatip Lisesindeki Kutlu Doğum programında okunan ilahi nedeniyle irticai faaliyetler yükseliyor şikayeti ve İmam Hatiplerin bölücü faaliyetler yaptığı söylenmişti.

Tayyip Erdoğan kızgın ve kararlı bir şekilde söz alarak kendisinin de İmam Hatip Liseli olduğunu, bu okullardan yetişenlerin kaç tanesinden hain ve ülkenin çıkarlarına ters düşen hareket gördüklerini sordu. Bu ülkenin İmam Hatip Liseli bir evladı olarak, halkın seçtiği kişi olarak saygı göstermek zorundasınız. Bu milletin seçtiklerine karşı herkes saygı duymalıdır. İmam hatipliler olarak sizler misyon sahibi insanlarsınız ve bu misyona uygun hareket etmelisiniz dedi. Cumhurbaşkanımız ne çetin mücadelelerle ülkeyi buralara getirdi.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dünür olduğunu da anımsatan Albayrak, 'Bizler de dünür olduk. Ülkemiz 15 Temmuz’da hainler tarafından büyük tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Şimdi oğlum Enerji Bakanı Berat Albayrak her evden çıkışında telefonla arayarak helallik talep ediyor. İşleri zor ama Allah yardımcıları olsun. Bu memleketi yerli ve yabancı emperyalistlerin eline bırakmamak gerekir. Sevgili gençler, çok okuyun, çok çalışın. Necip Fazıl'ın Çile kitabı hep yanınızda olsun. Akif’i ve diğer milli yazarlarımızı da okuyun. Allah yolunuzu açık etsin.' dedi.

Kaymakam Eyüp Fırat da Albayrak'a konuşmalarından ötürü teşekkür etti.

Program sonunda Kaymakam Fırat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Albayrak'a hediye takdim ederken, program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA