Antepfıstığı Üreticilerine Karagöz Kurdu Uyarısı

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, fıstık üreticilerine Karagöz kurdu zararlısı için mücadele zamanı uyarısında bulundu.

Antepfıstığı Üreticilerine Karagöz Kurdu Uyarısı
Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan ve Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Hacer Tosun, ilçede Antep fıstığı üretiminin yoğunlukla yapıldığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

Halk arasında göz Kurdu olarak bilinen Karagöz Kurdunun, ağaçlara büyük zararlar verdiğini belirten Doğan, "Antepfıstığı Göz Kurdu zararlısı, ağaçlardaki gözler patlamaya başladığında yumurtadan çıkar. Yılda bir döl verirler. Kış mevsiminde yumurta paketleri ağaçların üzerinde bulunur, bunu sıyırarak yok etmek gerekir. Yumurtadan çıktıktan sonra meyve salkımları ve yapraklarıyla beslenirler. Mücadelesi için de kış mevsiminde yumurta paketleri dallar üzerinde ezilmelidir. İlk bahar mevsiminde ise sık sık bahçeler kontrol edilmeli, görülen larva grupları ezilerek yok edilmelidir. Bahçenin yüzde 50’si bulaşık ise ilaçlama yapılmalı yüzde 50’den az ise yapılmamalıdır. Gereksiz ilaçlamalardan kaçınılmalıdır. Göz Kurdu ve Dal Güvesi zararı çok yoğun ise zamanında iyi bir budama ve arazi temizlenmesi yapılması gerekir’’ şeklinde uyarıda bulundu.
Kaynak: İHA