Akıncı Şüphelisi Pilot Açıklaması Üste Hükümet Desteklenmiyordu

Akıncı Üssü iddianamesinde, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli eski kursiyer Pilot Teğmen Adem Kırcı’nın, "4. Ana Jet Üs Komutanlığında hükümetin desteklenmediği’’ ve "kendilerine tedbir amaçlı çöpe bira şişleri koymaları talimatı verildiği" yönündeki ifadeleri yer aldı.

Akıncı Şüphelisi Pilot Açıklaması Üste Hükümet Desteklenmiyordu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişiminin yönetim merkezi olan Akıncı Üssündeki eylemlerle ilgili hazırlanarak mahkemeye gönderilen iddianamede ifadesine yer verilen şüphelilerden eski Pilot Teğmen Adem Kırcı, cemaatteki kod adının "Osman" olduğunu ve maaşının yüzde 15’ini cemaate verdiğini kaydetti.

Lise yıllarında Akçaabat’ta bulunan "Bilal" kod adlı cemaat ağabeyiyle tanıştığını ifade eden Kırcı, lise bitiminde Hava Harp Okulunu cemaat ağabeyinin yönlendirmesiyle tercih ettiğini belirtti.

Hava Harp Okulunu kazandıktan sonra öğrencilik döneminde Bilal kod adlı kişiyle buluşup İstanbul Bayrampaşa’da bulunan cemaat evine gittiğini ve burada Fetullah Gülen’in kitaplarını okuduğunu söyleyen Kırcı, "Cemaatte benim kod adım da Osman’dı. Maaşımın yüzde 15’ini yani 400 TL kadarını cemaat üyesi Osman Ergenekon’a elden nakit olarak veriyordum. Bunu eğitim gören çocuklara yardım amaçlı aldığını söyledi.

Osman bize tedbir amaçlı bazen bira almamızı, bunu lavaboya döktükten sonra ’kutularını çöpe insanların görebileceği şekilde bırakın’ diyordu" şeklinde konuştu.



"HÜKÜMET DESTEKLEMİYORDU"

4. Ana Jet Üs Komutanlığında hükümetin desteklenmediğini de vurgulayan Kırcı, "Görev yaptığım üstte hükümetin icraatları genel olarak kimse tarafından desteklenmiyordu. 17-25 Aralık olaylarından sonra üstte herkes bu konuları siyaset açıldığında konuşuyordu. Ben de bu yolsuzluk olayına inandığımdan görüşüm bu yöndeydi. Bir kısmı da Gezi olaylarını destekliyordu, içlerinden katılanların olduğunu da duydum" ifadelerini kullandı.

(Yağmur Yıldız/İHA)
Kaynak: İHA