AEÜ'de Konferans

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Medeniyet Araştırmaları Topluğu tarafından 'Bölgesel ve küresel gelişmeler' konferans düzenlendi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, küresel anlamda güçlü devletlerin en önemli özelliğinin zenginlik olduğunu ifade etti.

Dünya bazında ekonominin öncelikli kriter olduğunu vurgulayan Akgün, 2008 yılından sonra Avrupa’da meydana gelen ekonomik krizin birçok yeni oluşuma neden olduğunu, batı medeniyetinin tekelini yitirdiğini dile getirdi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin ise Türkiye'nin çevresindeki gelişmeleri değerlendirerek, Ortadoğudaki devletlerin coğrafyalarına göre devlet politikası oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Konferansa AEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA