Valinin Adını Kullanıp Dolandırıyorlar

Dolandırıcılar Sivas Valisi Davut Gül’ün adını kullanarak dolandırmaya devam ediyor.

Sivas’ta bir süre önce Sivas Valisi Davut Gül’ün adını kullanarak telefon dolandırıcılığı yapmak isteyen kişi veya kişiler, uyanık bir Sivaslı’nın dikkati ile telefon görüşmesi kayıt altına alınarak fark edilmişti. Polis, Vali Gül’ün adını kullanarak dolandırıcılık yapmak isteyen kişi veya kişilerin bulunması için çalışma başlatmış olsa da dolandırıcıların aynı metodu kullanarak özellikle iş adamlarını aradıkları anlaşıldı.

Engellileri öne atıyorlar

Vali Gül’ün adını kullanarak özellikle iş adamlarını telefonla arayan dolandırıcılar, valilik adına engelliler için akülü sandalye alınacağını belirterek para talep ediyor.

Konuyla ilgili olarak Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı. Yapılan açıklamada, “ Son günlerde kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce, Sivas’ta ve İlimiz dışındaki şehirlerde ticari faaliyette bulunan iş adamlarımız, esnaflarımız ve vatandaşlarımız, cep telefonlarından aranılarak İlimiz Valisi adına engelliler için akülü sandalye, kimsesiz çocuklarımız için, bakıma muhtaç ihtiyaçlı vatandaşlarımız için, tedavi, sosyal yardım ve değişik sebeplerle para talep edildiği tespit edilmiştir. Sosyal devlet anlayışı içinde şartları tutan yardıma muhtaç, ihtiyaçlı ailelere ve kimsesizlere her türlü yardım ve desteği sağlamakta olup, hiç kimse mağdur edilmemektedir.”denildi.

Vali telefonla arayarak para talep etmez

Yapılan açıklamada hiçbir valinin ve diğer kamu görevlilerinin telefonla arayarak para talebinde bulunmayacakları hatırlatılıp, “Hiçbir zaman Valimiz ve diğer kurum ve kuruluşlarımız hiç kimseyi arayarak para talep etmez ve böyle bir istekte bulunmaz. Bu nedenle; iş adamlarımızın, vatandaşlarımızın, esnaflarımızın, bu tür dolandırıcılık taleplerine itibar etmemeleri, konuyu hemen Valilik makamına veya Emniyet birimlerine intikal ettirmeleri hususunda gerekli dikkat ve duyarlılığı göstermeleri rica olunur.” Şeklinde dikkat çekildi.
Kaynak: İHA