Üniversitesi Hastanesinde 4 Yılda 80 Milyon TL Borç

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi kasasında 2012 yılında 14 Milyon TL gelir bulunurken, takip eden dört yılda 80 Milyon TL borç birikti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi 2012 ve 2016 yılları arasında biriken 80 Milyon TL’lik borç yüzünden problemler yaşıyor. Edinilen bilgiye göre 2012 yılında yeni yönetim hastaneyi 14 Milyon TL gelir ile devraldı. Özellikle fazla personel alımı başta olmak üzere diğer gider kalemlerindeki değişiklikler ile kar eden hastanede 4 yılda 80 milyon TL borç birikti.

Borç artışı durdu

Yaklaşık 7 ay önce Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini devralan Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, hastanelerinin ciddi bir borçla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, “Borcu kapatmak için bir takım tedbirler almak zorunda kaldık. Biz görevi devralmadan önce aylık ortalama 15 milyon TL civarında ödeme gerçekleştiriliyordu. Biz aldığımız tedbirler ile gelir gider dengesi arısındaki açığı kapatarak ayda ortalama 35 milyon TL civarında ödeme gerçekleştiriyoruz. Şimdilik borçta ki artış durdu. “dedi.

Firmalar ihalelere girmek istemiyor

Biriken borç yüzünden hastanenin ödemelerinde de ciddi gecikmeler yaşanıyor. 27 ayı bulan vadede ki ödemeler yüzünden bir çok medikal firması hastanenin açtığı ihalelere girmek istemiyor. Başhekim Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, “Hızlı bir şekilde biriktirilen borçları ödemeye çalışıyoruz. 2012 öncesi borçlar 2-3 ay gecikme ile ödenirdi. Şuanda ise 27 ay gecikme ile borç ödüyoruz. 2014 yılından kalan borçları ödeyebiliyoruz. Ödemelerdeki gecikmelerde dolayı firmalar ya açtığımız ihalelere girmiyor yada yüksek fiyatlar vererek ihalelere giriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA