Safranbolu'da Pazar Yeri Açılışı

Safranbolu Belediyesi tarafından yaptırılan modern pazar yerinin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan eski TBMM Başkanı ve AK parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Safranbolu için önemli bir hizmeti daha açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Safranbolu'nun Türkiye'nin en önemli kültür ve turizm kentlerinden birisi olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

'Aynı zamanda görüyorum ki üreten insanların çokça faaliyette bulunduğu bir ilçemiz. Pazar yeriyle ilgili yaklaşık 3 yıl önce seçimler öncesinde çeşitli söylentiler olmuş ve bizlerde halkımız adına başkanımızdan ricada bulunmuştuk. Eksik olmasın kısa süre tamamlayarak halkımızın hizmetine sundu. Biraz önce özellikle bahçesinde, tarlasında ürün yetiştiren her esnafımıza yer gösteremediklerini kaydettiler. Tabi ki imar durum belli yer konusu belli. Yeni alanlar açmak durumundayız.'

Çiftçilerin kendi ürettiklerini satabilmeleri adına imkanların daha da çoğalacağını aktaran Şahin, şöyle konuştu:

'Aldeğirmeni Barajının temeli atıldı. Bu baraj Safranbolu'nun özellikle Konarı bölgesindeki tarım alanlarını sulama noktasında çok önemli bir rol oynayacak. Bu noktada üreticilerimizin sadece Karabük ve ilçelerinde değil, Karabük dışında da ürettiklerini satabilecekleri formüller üzerinde çalışmalıyız. Bu göletleri, barajları boşuna yapmıyoruz. İnanıyorum ki üreticilerimiz çok daha fazla ürün yetiştirecektir.'

Şahin, ilçede çiftçilik anlamında çeşitli hizmetler veren Oray Bulut, İsmail Coşkun, İsmail Yılmaz ve Necmettin Tekinyıldız'a plaket verdi.

İlçe Müftüsü Hasan Güneş'in duasının ardından Şahin, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar pazar yerinin açılışını yaptı.

Kaynak: AA