Lale Cup ITF Kadınlar Tenis Turnuvası 8 Nisan'da Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen geleneksel İstanbul Lale Festivali’nin en önemli spor organizasyonlarından biri olan ve bu yıl beşincisi düzenlenen Lale Cup ITF Kadınlar Tenis Turnuvası heyecanı 8 Nisan’da Göztepe Gülbahçesi Spor Tesisi’nde yaşanacak.

Lale Cup ITF Kadınlar Tenis Turnuvası 8 Nisan'da Başlıyor
2005 yılında ‘İstanbul lalesiyle buluşuyor!’ sloganıyla başlatılan İstanbul Lale Festivali’nin bu yıl yine tüm coşkusuyla 12.’si düzenleniyor. Festival kapsamında İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Spor İstanbul ve Türkiye Tenis Federasyonu işbirliğinde bu yıl 5. kez yapılacak Lale Cup ITF Kadınlar Tenis Turnuvası’na ünlü raketler de katılacak.

Kupa mücadelesi iki etaptan oluşuyor

26 ülkeden 60 sporcunun katılımı ile Göztepe Gülbahçesi Spor Tesisi’nde gerçekleştirilecek uluslararası organizasyon 8 Nisan’da başlayıp, 15 Nisan’da sona erecek. “Ana Tablo" ve "Eleme Grubu" olmak üzere 2 etapta gerçekleştirilecek turnuvada en yüksek sıralama puanına sahip 24 sporcu, 32 kişilik eleme grubunda ilk 4 sırayı elde eden sporcular ve ev sahibi ülke kontenjanından belirlenecek olan 4 milli tenisçi olmak üzere toplam 32 sporcu ana tabloda yer alacak.

26 ülkeden 60 raket katılıyor

Dünyaca ünlü raketlerin mücadele edeceği turnuvada Ukrayna, Özbekistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Rusya, Romanya, Yunanistan, İngiltere, Belarus, Polonya, Hindistan, İtalya, Gürcistan, Sırbistan, Japonya, Almanya, Fransa, Macaristan, Avusturya, Danimarka, Umman, Moldova, İsveç ve Türkiye’den raketler yarışacak.

Turnuvada milli tenisçiler de yer alacak

Turnuva da 1 numaralı seri başı unvanını dünya 113 numarası olan Ukraynalı Kozlova taşıyor. Türkiye’yi ise ana tabloda İpek Soylu, eleme grubunda ise Başak Eraydın, Ayla Aksu, Pemra Özgen ve Melis Sezer temsil edecek. 8 gün boyunca zorlu mücadelelere ev sahipliği yapacak turnuvanın toplam para ödülü ise 60 bin Dolar olacak.
Kaynak: İHA