Kazım Karabekir'in Kızı Kayseri'de

Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayır'ı ziyaret etti.

Kocasinan Belediyesince düzenlenen 'Dünü unutma ki yarına hakkın olsun' konulu konferansa katılmak üzere Kayseri’ye gelen Timsal Karabekir, Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarih Bölümü okutmanı Ahmet Nedim Kilci eşliğinde Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar'ın konuğu oldu.

Karabekir, ziyarette, milli mücadele kahramanlarından babası Kazım Karabekir Paşa’nın anılarından bahsederek, 'Bize miras kalan her şeyi, tüm nesillere eksiksiz bir şekilde aktarmak durumundayız.' dedi.

Çolakbayrakdar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şunları kaydetti:

'Kurtuluş Savaşı döneminin değerli komutanlarından Kazım Karabekir Paşamızın kızı Timsal Karabekir’i şehrimizde ağırlamak büyük bir onurdur. Canlı tanık olarak paşamızın anılarını, hatıralarını ve bu vatanın bugünlere emanet kalmasında nelerin yaşandığını kuşaklara aktarmak için gayret ediyorsunuz. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bin yıl önce Malazgirt Savaşı’ndan başlayarak, vatanı için canını feda eden bütün geçmiş ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Son zamanlarda yine yaşadığımız olaylar gösteriyor ki, anavatanımızda rahat ve huzur bırakmak istemeyenler var. O yüzden bizim geçmişimizi iyi bilip, bir daha bunlara hiçbir şekilde fırsat vermemeliyiz.'

Kaynak: AA