Karadenizli İş Adamından Artvin'e Yatırım

Doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Artvin'e yatırım yapmak için gelen Karadenizli iş adamı Erkan Eryiğit, Arhavi ve Şavşat ilçelerinde incelemelerde bulundu.

İl Genel Meclis Başkanı Hasan Dilberoğlu'nun da eşlik ettiği incelemelerde Eryiğit, ''Sakin Şehir' unvanı alan Şavşat ilçesinde saha çalışması yaptı.

Eryiğit, burada yaptığı konuşmada, Şavşat'ın bölgenin turizm yatırımlarıyla kalkınacağına inandığını söyledi.

'Bu bölgeyi turizme kazandırmak gerekiyor' diyen Eryiğit, şöyle devam etti:

'Göl bölgesinde konaklama tesisleri yatırım projemiz var. Bölge ve yöre mimarisini bozmadan ahşaptan bungalow tipi evler yapmayı planlıyoruz. Söz konusu yatırımlarımızın başta yöre insanı olmak üzere ülkemiz ekonomisine büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Karadeniz’in kalkınması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Artvin Valimiz Sayın Ömer Doğanay, Artvin’e yatırım yapmamız konusunda destekçimiz oldu. Arhavi’de cam işletme tesisi, pvc profil fabrikası açacağız. Hemen arkasından su ve meyve suyu depolama ve şişeleme fabrikalarımız devreye girecek.'

Eryiğit, Trabzon'u geçen yıl yaklaşık 500 bin Arap turistin ziyaret ettiğini ifade ederek, 'Trabzon'a gelen Arap turistleri Şavşat’a da çekmeye çalışacağız. Bunu başaracak kapasitemiz var. Bu konuda oldukça deneyimliyiz.' dedi.

Konaklama tesisisin önemine de değinen Eryiğit, 'Onun için burada konaklama tesisleri yapmak lazım. Bu konuda çalışma başlattık. Bu güzelim doğayı bozmadan yapılacak ahşap yöre mimarisine uygun tesislerle gelen turistleri burada birkaç gün konaklamalarını sağlarız. Ayrıca bu bölgede Şavşat Çermik köyünde bulunan bir kaplıca var. Bu köyümüzde bir termal tesis yapmayı düşünüyoruz.' diye konuştu.

Dilberoğlu ise Artvin'in doğal güzelliğiyle bir cazibe merkezi olduğunu belirterek, iş adamlarını yatırım yapmaları konusunda Artvin'e davet etti.

Kaynak: AA