Harçlıklarıyla Köpek Maması Aldılar

Muğla'da 13 öğrenci, harçlıklarıyla hayvan barınağı için köpek maması aldı.

Muğla'da bir okulun 13 öğrencisi, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla hayvan barınağı için mama aldı.

Köyceğiz ilçesinde, Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kültür ve Edebiyat Kulübü üyesi 13 öğrenci, öğretmenlerin de desteğiyle aldıkları mamaları, Köyceğiz Hayvan Barınağına teslim etti.

Alınan mamaların yanı sıra evden getirdikleri yiyeceklerle köpekleri besleyen öğrenciler, köpeklere büyük ilgi gösterdi.

Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu hakkında bilgi alan öğrenciler, barınak çalışanına son birkaç yılda yapılan çalışmalar hakkında sorular yöneltti.

Köyceğiz Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje öğretmenlerinden Emre Karakaş, amaçlarının sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Amaçlarının çocuklara hayvan sevgisini aşılamak olduğunu anlatan Karakaş, şöyle konuştu:

'Bizim sorumluluğumuz sadece öğrenci yetiştirmek, onlara alabilecekleri en iyi denizcilik eğitimini vermek değil. Aynı zamanda doğaya ve hayvana karşı da duyarlı insanlar yetiştirmek olduğunu düşünüyorum. Umarım öğrencilerimizin burada edindikleri bilgiler, toplumsal yaşamda da bir karşılık bulur ve sokak hayvanlarına eziyet eden insanları konu eden haberler medyada yer almaz.'

Kaynak: AA