Eskişehir, Kabul Edilen Kırsal Kalkınma Destekleri Proje Sayısı Bakımından 4'Üncü Sırada

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Eskişehir İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Türkiye genelinde uygun bulunan proje sayısı bakımından Eskişehir’in 4’üncü il olduğunu belirtti.

Söğüt, konuyla ilgili İl Değerlendirme Komisyonu kararlarını açıkladı.

Başvurusu yapılan 170 projeden 113’ünün uygun bulunduğunu, 57 projenin ise uygun bulunmayarak ilgili Bakanlığa bildirildiğini belirten Mehmet Salih Söğüt, “Bakanlığımızın değerlendirmesi neticesinde ise; 107 projemiz uygun bulunmuş, 6 proje ise uygun bulunmamıştır. Türkiye genelinde uygun bulunarak geçen proje sayısı bakımından Eskişehir ilimiz 4’ncü olmuştur. Projelerin toplam tutarı 61 milyon 783 bin 586 TL olup, projeler gerçekleştiğinde yatırımcılara yüzde 50 oranında 30 milyon 891 bin 793 TL’lik hibe ödemesi yapılacaktır. Geçen projelerin 8 adedi Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi Depolanması ve Paketlenmesi, 69 adedi Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi, 2 adedi Hayvansal ve Bitkisel Orjinli Gübre İşlenmesi Paketlenmesi ve Depolanması, 3 adedi Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi Depolanması ve Paketlenmesi, 1 adedi Kırsal Turizm Yatırımı, 6 adedi Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanan Yeni Sera, 3 adedi Soğuk Hava Deposu, 10 adedi Besi ve 5 adedi Süt Sığırcılığı olmak üzere Tarımsal Üretime Yönelik Sabit yatırımlardır.

Uygun bulunan 107 yatırımcıyla 45 gün içerisinde hibe sözleşmesi imzalanarak projelere başlanacağını belirten Söğüt, “Projeler 31 Ağustos 2018 tarihine kadar bitirilmelidir. 2006 yılında başlayan program kapsamında; bugüne kadar 94 yatırımcımıza 28 milyon 891 bin 728 TL hibe ödemesi gerçekleşmiştir. Proje ile ilgili daha ayrıntılı bilgi, Kütahya Yolu Üzerindeki Tarım Kampüsümüzde bulunan Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzden alınabilecektir” diye kaydetti.

Kaynak: İHA