'Eskişehir'deki Kaplıca Su Potansiyeli Doğru Değerlendirilemiyor'

Eskişehir’de bir hamam işletmesinin müdürü Bilal Yapar, Eskişehir’deki kaplıca su potansiyelinin doğru değerlendirilemediğini öne sürdü.

'Eskişehir'deki Kaplıca Su Potansiyeli Doğru Değerlendirilemiyor'
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yapar, "Çünkü değerlendirilmeye müsait bir arazi yok" diyerek, şunları kaydetti:

"Termal sularının kaynak noktasının şehir merkezinde kalması ve etrafındaki konut yoğunluğunun çok olması nedeniyle su potansiyeli doğru değerlendirilemiyor. Kızılinler Köyü bölgesinde yeni bir kaynak suyu tespit edildi. Devlet Planlama Teşkilatınca yeni termal kaplıca bölgeleri yapıldı. Su kaynaklarının kent ekonomisine katkısı var ama yeterli değil. Eskişehir’in ulaşımı hızlı tren hattıyla Ankara, İstanbul, Konya’ya bağlandı. Sıcak sulardan yararlanmak için gelen iç turizme yönelik müşterilerimiz var. Termal tesislerin yapılmasıyla bunların çok daha fazla olacağı kanaatindeyim. Eskişehir’de yaklaşık 15 tane hamam var. Yakın bir zamanda termal tesisler gelişmeye başlayacak."

Birçok hastalığa şifa oluyor

Eskişehir’deki termal suların en büyük özelliğinin kükürt içermemesi olduğuna dikkat çeken Yapar, "Kükürt olmadığı için rahatlıkla içilebilir. Böbrek taşı ve böbrek rahatsızlıklarına çok iyi gelir. Eklem rahatsızlıklarında, romatizmalarda, kırıklarda, çıkıklarda gayet güzel sonuçlar alınabilir. Sıcaklık ve nem yoğun olduğu için ağır böbrek hastalarının, insülin kullanan şeker hastalarının, yüksek tansiyon hastalarının, özellikle koah hastalarının kontrollü bir şekilde girmelerini öneriyorum" dedi.

Kaynak: İHA