Peygamberin Hayatını Okuyup Öğrendikleriyle Yarıştılar

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında il genelinde düzenlediği “Hz. Muhammet’in Hayatı” konulu bilgi yarışması bölge finallerinin Nazilli bölümü tamamlandı.

Peygamberin Hayatını Okuyup Öğrendikleriyle Yarıştılar


Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılan yarışmalarda ortaokullarda Nazilli Zafer Ortaokulu, liseler arasında da Nazilli Fen Lisesi birinci olarak il finallerine katılma hakkı elde etti.

İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve öğrencinin katıldığı yarışmanın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edildiğini ifade eden Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program alemlere rahmet olarak gönderilen bizim Peygamberimizi anlamak onu hayatımızda rehber edebilmek amacıyla böyle etkinliklerle biz nesillerimizi Peygamberimizle tanıştırmak onun güzel ahlakını ve yaşantısını kendimize rehber edinilebilmek amacı ile böyle bir etkinliği İlimizin düzenlenmesinde mutluyuz. Bir yarışma havası tabi, ama ben bunu bir yarışma olarak görmüyorum. Özellikle tüm ortaokul ve lisedeki öğrencilerimize kitapların okunması anlamında ulaştık ve öğrencilerimiz peygamberimizin hayatını anlatan kitapları okudular. Önemli olan bu kazanımdır diyorum ve bizler alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberin ümmeti olmak vesilesiyle şanslıyız. Allaha şükürler olsun diyorum. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı hakikaten mutluyuz. Bize bu anlamda destek veren tüm çalışma arkadaşlarıma özellikle ilçe müftüme yürekten teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin başından itibaren gerek maddi gerek manevi anlamda hep yanımızda oldular. İlçe Müftümüze de desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Birinci olmak o kadar da önemli değil. Şu yaşamda bu güzel insanın ahlakını kendimize rehber edinebilirsek en büyük kazancımız budur diyorum” dedi.



Aydın’da yarışacaklar

Akgün, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün İl çapında düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesi içerisinde Peygamber (S.a.v) Efendimizin hayatını konu alan onun hayatı ile ilgili kitapların okunmasından oluşan ortaokullar ve liseler arası bilgi yarışması birinci ayağı ilçemize birinci okulu belirlemekti. İl çapında 4 bölge var. 4 bölge birincisi de ilde il birinciliği için yarışacaklar. Bizim ilçemizden Zafer Ortaokulu’muz ortaokullarda, Nazilli Fen Lisemiz de liselerde birinci oldu. Birincilerimiz aydın’da düzenlenecek olan bilgi yarışmasında bölgemizi temsil edecek” dedi.

Kaynak: İHA