Gazze'de 'İsrail Casuslarına Kısas' Gösterisi

Kenan Gençlik Medya Direktörü Uleyva:'Filistin halkının hayatlarının korunması için ajanlara kısas uygulanması talebimizin yerine getirilmesini istiyoruz'.

İsrail için casusluk yapan kişilerin cezalandırılmasını isteyen Filistinliler Gazze Şeridi'nde gösteri düzenlendi.

Gazze'nin batısındaki Ensar Cezaevi önününde toplanan onlarca kişi, hükümet yetkililerinden 'İsrail yararına casusluk yapanlara kısas uygulanmasını' istedi.

Gazze'deki Medya Ekipleri Birliği adlı sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla düzenlenen gösteride, 'Yetkililerden, casuslar hakkında yasal kararlar almasını istiyoruz' ve 'Güven içinde yaşamak için casuslara kısas uygulanmasında acele edilmeli' yazılı dövizler taşındı. Gösteriye 16 yerel radyodan temsilciler katıldı.

AA muhabirine konuşan Kenan Gençlik Medya Direktörü Fadiya Uleyva, 'Filistin halkının hayatlarının korunması için ajanlara kısas uygulanması talebimizin yerine getirilmesini istiyoruz.' dedi.

İsrail için casusluk yapanlara seslenen Uleyva, 'Hem kendi hem de başkalarının hayatlarını korumaları için İçişleri Bakanlığının kendilerine sunduğu af fırsatını iyi değerlendirmeleri çağrısında bulunuyoruz.' diye konuştu.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı dün, İsrail lehine casusluk yapanlara af için bir haftalık süre tanındığını duyurmuştu.

Bakanlığın söz konusu adımı, 24 Mart'ta Gazze Şeridi'nde gerçekleşen Mazin Fukaha suikastından sonra atmış olması dikkati çekiyor.

İsrail ile 2011'de imzalanan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Kassam Tugayları komutanlarından Fukaha, Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva bölgesinde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA