'Evet' Ve 'Hayır' Çadırları Yan Yana

Eskişehir’de, ’Evet’ ve ’Hayır’ kampanyası kapsamında çadır kuran farklı görüşteki siyasi partiler, halk oylamasına ilişkin çalışmalarını yan yana yürüterek demokrasi mesajı veriyor.

'Evet' Ve 'Hayır' Çadırları Yan Yana
Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına sayılı günler kaldı. Aylar öncesinden çalışmalara başlayan siyasi partiler kampanyalarına devam ediyor. Eskişehir İsmet İnönü Caddesi’nde yan yana çadır kuran CHP ve AK Parti teşkilatları broşür dağıtıyor ve neden "evet" ya da "hayır" dediklerini gerekçeleriyle anlatıyor.

"Her iki görüşten çadırlar yan yana"

AK Parti Tepebaşı İlçe Yönetim Kurulu üyesi İrfan Erdağ, vatandaşlara niçin evet denmesi gerektiği hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Demokratik ve güçlü bir Türkiye, cevap verebilir, sorumluluk sahibi bir Cumhurbaşkanlığı için, koalisyonlar bir daha bu ülkede olmasın diye evet dediklerini belirten Erdağ, “Yan tarafta hayır çadırı var, gayet demokratik bir şekilde, herhangi bir sıkıntı problem yaşamadan, onlar niçin hayır demesi gerektiği, bizler de neden evet denmesi gerektiği vatandaşlara anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Yetkileri tek kişini eline vermemek ve gerçekleri halka anlatmak için çadır kurduklarını anlatan ’Hayır’ çadırında görevli Mustafa Kaygısız ise “Yan tarafımızda da evet çadırı var, onlar da neden evet dediklerini anlatıyor. Onların doğruları kendilerine göre farklı, bizim doğrularımız kendimize göre farklı. Ama iki taraf da kendi işini sakin ve demokratik bir şekilde çalışmalarını yürütüyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA