Eskişehir Ürünleri Markalaşma Yolunda

AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Günay: 'Mihalıççık kirazının isim tescili, marka başvurusu oldu, hasat dönemini bekliyoruz, teknik incelemeler yapılsın diye. Günyüzü zilisinin de marka başvurusu yapıldı ve teknik bilgiler anlamında dosyası hazırlanıyor. Bunun gibi daha farklı düşüncelerimiz var ilçelerimizi ön plana çıkaracak'

AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Mihalıççık kirazının isim tescili, marka başvurusu olduğunu, teknik incelemeler için hasat dönemini beklediklerini belirterek, 'Günyüzü zilisinin de marka başvurusu yapıldı ve teknik bilgiler anlamında dosyası hazırlanıyor. Bunun gibi daha farklı düşüncelerimiz var ilçelerimizi ön plana çıkaracak.' dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi de olan Günay, Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde düzenlenen kuşkonmaz hasadı etkinliği öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıl yapılan genel seçimlerin ardından ilçeyi ziyaret ettiğinde, doğal ortamda yetiştirilen kuşkonmazların potansiyelinin yüksek olduğunun farkına vardıklarını söyledi.

Bölgeyi kuşkonmaz vadisi yapmak için bir dizi çalışma yürüttüklerini ifade eden Günay, 'İlçede kuşkonmazla ilgili yapılan çalışmalarda büyük bir aşama kaydedildi. 2015 yılında 72 ton olan üretim 250 tona çıkacak. 40 tonu geçen yıl Hollanda'ya ihracat olarak başladı. Türkiye ve Türk mutfağı kuşkonmaz ile yeni tanışıyor ancak yurt dışında çok bilinen ve gerçekten et yemeklerinin yanında önemli bir sebze olarak servis ediliyor. Katma değeri yüksek bir tarım ürü. Bizim de amacımız katma değeri yüksek üretim yapmak ve bunu ihraç etmek. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Kuşkonmazı, ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtacağız. İhracatı artıracağız.' diye konuştu.

- 'İnşallah ilçelerimizden birer değil birkaç marka çıkacak'

Günay, yaklaşık bir yıl önce Eskişehir İlçeleri Yenilikçi Atılım Platformu'nu oluşturduklarını ve bir yıl içinde proje kapsamında üretilen projelerin sonuçlarını almaya başladıklarını bildirdi.

Bunlardan birinin Kuşkonmaz Vadisi Projesi olduğunu aktaran Günay, 'Bu, sonuçta ortak bir ekip çalışması. Ankara'da gereken desteği veriyoruz. Şu anda büyük bir başarı var. Mihalıççık kirazının isim tescili, marka başvurusu oldu, hasat dönemini bekliyoruz, teknik incelemeler yapılsın diye. Günyüzü zilisinin de marka başvurusu yapıldı ve teknik bilgiler anlamında dosyası hazırlanıyor. Bunun gibi daha farklı düşüncelerimiz var ilçelerimizi ön plana çıkaracak. Mihalıççık kirazı diyoruz onun da katma değeri yüksek, baktığınız zaman uluslararası piyasalarda kilosu 25-30 avrolarda satılan bir ürün. İnşallah ilçelerimizden birer değil birkaç marka çıkacak.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA