Başarılı Okul İdarecileri Ödüllendirildi

Adana'da okulların fiziki şartları ve eğitim niteliğinin artmasına yönelik yürütülen Okul Tabanlı Değerlendirme, Akredite ve Kalite Sistemi 'ODAK Projesinde' başarılı olan okul müdürlerine kalite beratları verildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Şehit Yunus Uğur Ortaokulunda düzenlenen törende, Adana'da göreve başladığında önem verdiği en öncelikli konunun eğitim olduğunu, bu amaçla Adana'da eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak ve eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattıklarını, önemli mesafeler kaydettiklerini belirtti.

Eğitimde fiziki problemlerin yanında akademik başarı kapsamında ilin eğitim durumuna bakıldığında Yüksek Öğretime öğrenci yerleştirme açısından Türkiye'de henüz hak ettikleri yerde olmadıklarını dile getiren Demirtaş, onun için vizyonlarını iyi belirleyerek, hedefe yönelik çalışmalar yapmaları gerektiğini ifade etti.

Okul Müdürlerinin alan bilgilerinin yanı sıra, ahlaki davranışlarıyla izleyenlere örnek olmalı, güven ortamı oluşturmalı, etkili iletişim kurmalı, öğretmenleri karar alma sürecine katmalı ve takım oluşturması gerektiğini ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

'Çağdaş okul yöneticisi, okulu için bir vizyona sahip olmalıdır. Eğitimde hedeflenen amaçların gerçekleştirilmesi, okulun en iyi şekilde yönetilmesine bağlıdır. Sizler eğitim alanında bir şehrin kaderini, dolayısı ile geleceğini belirleyen insanlarsınız. Okul müdürlerimiz iyi örneklerden faydalanmalı, onları okulunuza uyarlamalı ve okulu aldığınız noktadan daha ileriye götürmenin mücadelesini vermelisiniz. '

Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da 3 yıldır sürdürdükleri projede ildeki eğitim niteliğinin ölçülebilir birçok alanda arttığını gözlemlediklerini ancak alacakları daha çok mesafe olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından başarılı okul müdürlerine kalite beratları verildi.

Kaynak: AA